DNA: Mircea Rusu, trimis în judecată
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 05 sep 2017, 14:29
WhatsApp
mircea rusu band
mircea rusu band
 Mircea Rus, fost cântăreț și fost primar al comunei mureşene Band, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Iulian Trofin, director al unei societăţi comerciale, acuzat de dare de mită şi spălare de bani. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi faptele au fost săvârşite în vara anului 2008, când Mircea Rus (fost Rusu) ocupa funcţia de primar. 

"Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus a primit mită de la Trofin, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 de lei. 

"Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut", se mai menţionează în comunicat. 

Potrivit DNA, primarul Rus a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, pe 26 iunie 2009, suma de 35.000 de lei, în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?