DNA: Directorul IOR Eugen Niculescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Eugen Niculescu, director al societăţii cu capital majoritar de stat IOR SA, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

 Mita a fost primită timp de zece ani, în tranşe periodice, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

'În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al SC IOR SA, a solicitat şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), în tranşe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituţia pe care o conducea către firmele denunţătorului. În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei), inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată', se precizează în comunicat.

Eugen Niculescu a fost prins în flagrant pe 26 februarie, imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăţi.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlu de mită de inculpatul Eugen Niculescu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel