Data publicării:
DNA cere instanței doi ani de închisoare după acuzata ce și-a recunoscut vinovăția
Alina Gabriela Deaconița și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor DNA Iași, care au acuzat-o de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii DNA Iași au sesizat instanța de judecată, Tribunalul Iași, după ce femeia și-a recunoscut vinovăția. Concret, Alina Gabriela Deaconița este acuzată că în luna aprilie a anului 2014 i-a trimis lui "Popa Sebastian Iulian, șef Serviciu Achiziţii şi membru al Comisiei de examinare, suma de 8.000 de lei (destinată exclusiv pentru un alt funcţionar cu putere de decizie din cadrul Comisiei de examinare), în schimbul promisiunii acestuia că va rezolva tot ceea ce era legat de angajarea soțului inculpatei pe postul de referent la Compartimentului relaţii publice din cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi".
În același an, Alina Gabriela Deaconița a semnat în fals participarea soțului său la concursul organizat și lucrarea lui de concurs. La acea dată, soțul femeii era plecat în afara țării. Pentru a masca absența soțului Alinei Gabriela Deaconița de la locul de muncă, el fiind câștigătorul concursului, "Burlea Ștefan-Lucian, la data faptelor, manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iași și președinte al comisiei de examinare, a dispus, printr-o decizie nedatată, suspendarea contractului de muncă al acestuia pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 12 mai 2014. Cererea de concediu fără plată a fost întocmită și semnată în fals, în numele soțului său, de către Deaconiţa Alina-Gabriela, la instigarea lui Popa Iulian Sebastian".
2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare
Procurorii propun instanței de judecată ca Alina Gabriela Deaconița să fie condamnată la "2 ani şi 10 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării următoarelor drepturi, pe o perioadă de un an: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; precum şi prestarea, pe parcursul termenului de supraveghere, a unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile".
În prezent, inculpata este sub control judiciar și cu sechestru asigurator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News