DNA: Călin Mitică, Teodor Gavriș și alte cinci persoane reținute într-un dosar de corupție privind activități transport feroviar
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie și SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriș, șef Serviciu Automotoare și ulterior director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR Călători, precum și a altor cinci persoane într-un dosar de corupție privind activități transport feroviar.
Potrivit unui comunicat al DNA, ceilalți cinci inculpați sunt MĂDĂRĂȘAN KINGA, director general SC TRANSFEROVIAR GRUP SA, ȘTEFAN ADRIIAN, director de infrastructură SC TRANSFEROVIAR GRUP SA, MIHUȚ GEORGEL, directorul Salinei Ocna Dej, BĂRBĂCUȚI DUMITRU, director general SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA, și SECELEANU LAURENȚIU, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regională de Căi Ferate Galați.
"Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în prezenta cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Inculpatul Călin Mitică ar fi coordonat un grup infracțional organizat, pe care l-a constituit împreună cu inculpații Mădărășan Kinga și Ștefan Adriian, pentru a acționa în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de corupție și a unor infracțiuni asimilate acestora. Scopul vizat a fost acela al coruperii unor funcționari publici cu funcții de conducere, din cadrul unor structuri subordonate CNCF CFR SA, din cadrul SNTFC CFR CĂLĂTORI SA și din cadrul Societății Naționale a Sării SALROM SA, pentru procurarea unor avantaje economice ilegale, în favoarea SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA și SC TRANSFEROVIAR GRUP SA.
Grupul infracțional ar fi fost sprijinit sistematic de inculpatul Mihuț Georgel, directorul Salinei Ocna Dej. Acesta ar fi furnizat în mod repetat informații din interiorul Societății Naționale a Sării SALROM SA, a indicat care sunt funcționarii din conducerea SALROM SA care trebuie corupți, pentru obținerea de către SC TRANSFEROVIAR GRUP SA a unor lucrări și servicii punctuale. Totodată, acesta ar fi acționat pentru influențarea conducătorilor SALROM SA, în vederea favorizării ilegale a intereselor SC TRANSFEROVIAR GRUP SA, a intermediat contactele dintre acești conducători și membrii grupului infracțional organizat, a avertizat reprezentanții SC TRANSFEROVIAR GRUP SA cu privire la funcționarii SALROM SA, percepuți ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat", precizează documentul citat.
Toți cei șapte inculpați urmează a fi prezentați miercuri la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News