DNA : Boureanu, cauţiune plătită. Sebastian Vlădescu, valoare record
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 09 mai 2018, 17:05
WhatsApp
Cristian Boureanu, DNA, cautiune
Cristian Boureanu, DNA, cautiune
DNA : Cristian Boureanu şi alţi trei inculpaţi şi-au plătit cauţiunile.

DNA : Fostul deputat Cristian Boureanu şi alţi trei inculpaţi din dosarul de corupţie legat de reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti - Constanţa şi-au respectat obligaţiile privind cauţiunile stabilite de procurorii DNA, în timp ce termenul până la care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu este obligat să depună cauţiunea de un milion de euro încă nu a expirat.

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de DNA, anchetatorii au stabilit în acest dosar următoarele cauţiuni: Cristian Boureanu, la data faptelor deputat în Parlamentul României, inculpat pentru trafic de influenţă- 200.000 euro, Mircea-Ionuţ Costea, fost angajat al Ministerului Finanţelor, cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită- 1,5 milioane euro, Mihaela Mititelu - la data faptelor persoană apropiată de conducerea CN CFR, inculpată pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită - un milion de euro şi Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor cercetat pentru luare de mită - 500.000 euro.

Conform comunicatului, DNA precizează că toţi cei patru, care sunt cercetaţi sub control judiciar, şi-au respectat obligaţiile referitoare la cauţiune.

'Inculpatul Costea Mircea-Ionuţ a pus la dispoziţia procurorilor înscrisuri din care rezultă atât constituirea unor garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 1.413.000 euro cât şi depunerea la o unitate bancară a sumei de 300.000 euro, inculpata Mititelu Mihaela a pus la dispoziţia procurorilor înscrisuri din care rezultă atât constituirea unor garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 903.500 euro, cât şi depunerea la o unitate bancară a sumei de 96.500 euro, inculpatul Dascălu Constantin a adus documente din care reiese că a depus la o unitate bancară suma de 500.000 euro, inculpatul Boureanu Cristian-Alexandru a depus la dosarul cauzei înscrisuri din care rezultă constituirea unor garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la suma de 213.400 euro'.

Sebastian Vlădescu nu a depus cauţiunea

De asemenea, în acelaşi dosar a fost stabilită o cauţiune de un milion de euro, echivalent în lei, pentru fostul ministru Sebastian Vlădescu, inculpat ulterior pentru luare de mită (două infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată, însă în cazul acestuia termenul de depunere nu a expirat, precizează sursa citată.

'În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C.p.p. cauţiunea garantează participarea inculpaţilor la procesul penal şi respectarea de către aceştia a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii', menţionează DNA.

[citeste si]

Potrivit anchetatorilor DNA, în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?