Data publicării:

DNA: Bărbat trimis în judecată. A pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistraţi

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată pentru trafic de influenţă a lui Andrean Cipu, aflat în arest preventiv.

Bărbatul este acuzat că a pretins 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi asupra cărora susţinea că are influenţă, potrivit unui comunicat al DNA.

'În perioada iulie - octombrie 2012, inculpatul Cipu Andrean a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 50.000 euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro. În schimbul acestei sume, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate', se precizează în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispusă în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel