Urmărește emisiunea live
DNA: Ana Maria Pătru, peste 25.000 de euro pe plante ornamentale şi amenajarea unei curţi interioare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ana Maria Pătru ar fi cheltuit peste 25.000 de euro pe plante ornamentale şi amenajarea unei curţi interioare, conform rechizitoriului întocmit de DNA pentru trimiterea acesteia în judecată.

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ar fi folosit peste 25.000 de euro din banii primiţi pentru a-şi trafica influenţa pentru a cumpăra plante ornamentale şi a amenaja curtea interioară a unui imobil din Voluntari.

Procurorii anticorupţie au menţionat în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru pentru trafic de influenţă şi spălare de bani că aceasta ar fi folosit pentru 25.000 de euro pentru a cumpăra plante ornamentale şi a amenaja curtea interioară a unui imobil, lucru care ar demonstra valoarea deosebită a investiţiilor realizate în acea perioadă.

'Un aspect pe care îl considerăm necesar a fi menţionat, care demonstrează, o dată în plus, valoarea deosebită a investiţiilor realizate de inculpată la această adresă, îl constituie costul plantelor ornamentale şi amenajarea curţii interioare a imobilului (...), care a fost în valoare de 114.168,06 lei, echivalentul a 25.824 euro. În acest sens - contractul de vânzare-cumpărare material vegetal nr. (...) .10.2014, încheiat între SC (...) SRL şi (...) - finul inculpatei, anexa nr. (...).10.2014 la contractul menţionat denumită 'Deviz plante ornamentale şi amenajare grădină Voluntari Dl. (...)', în valoare de 114.168,06 lei (...), precum şi factura fiscală nr. (...).10.2014, de aceeaşi valoare, anterior menţionată (...)', se precizează în rechizitoriul DNA.

Pe 27 decembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada aprilie - mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP)de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.

[citeste si]

DNA mai arată că pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscută de către Ana Maria Pătru - s-a dispus, în timpul urmăririi penale, disjungerea cercetărilor şi formarea unui dosar separat.

rocurorii precizează că s-a pus sechestru pe bunurile imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi măsurile asiguratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel