DN 67C a fost închis din cauza viscolului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Acțiune de deszapezire. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: DRDP Brașov
Acțiune de deszapezire. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: DRDP Brașov
Un important drum naţional a fost închis din cauza viscolului. 

Ninsoarea și viscolul puternic au determinat autoritățile să închidă Drumul Național 67C din județul Gorj. Autoritățile anunță că duminică, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C.

Șoseaua este blocată de la ora 19.00 în sectorul Rânca - Novaci (km 16+000 – km 34+800). Decizia a fost luată ca urmare a fenomenelor meteorologice.

În zonă vizibilitatea este foarte scăzută din cauza zăpezii viscolite. Șoseaua va fi închisă până luni, la ora 10.00, transmite Mediafax.

Citeşte şi: „Comoara istorică“ de la ANM. Ancuța Manea, cercetător: O realizare extraordinară a lui Ștefan Hepites

Fizicianul Ștefan C. Hepites a reușit să pună pe picioare domeniul meteorologic din România. Ancuța Manea, cercetător ANM, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre „comoara istorică“ pe care instituția o deține ca urmare a muncii lui Hepites. Ancuța Manea, cercetător științific la Administrația Națională de Meteorologie, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre „comoara istorică“ pe care o deține instituție unde profesează, ca urmare a muncii fizicianului și meteorologului Ștefan C. Hepites. 

„Informațiile pe care le-am recuperat până în momentul de față ne spun că, la nivelul anului 1884, pe teritoriul Regatului României existau 3 stații meteorologice și 10 posturi pluviometrice, deși anumite stații sunt menționate chiar de Hepites că ar fi existat sporadic pe teritoriul Regatului, dar nu a putut să facă recuperarea acestor informații. Existau București-Filaret, Brăila și Sulina.

În ceea ce privește partea aflată sub Imperiul Asutro-Ungar, a rezultat că existau 37 de puncte de numărare. Aș putea să enumăr Arad, Bistrița, Târgu Mureș, Brașov, Ocna Șugatag. După 10 ani de activitate, în 1895, rețeaua din Regat ajunsese la 340 de puncte de măsurare care cuprindeau atât stații meteorologice de diferite categorii, cât și posturi pluviometrice.  Deci, munca lui Hepites s-a concretizat și în sporirea extraordinar de mare a punctelor de colectare", a declarat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel