Dmitri Peskov, despre negocierile privind Ucraina: Votul decisiv aparţine Washingtonului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Negocierile privind Ucraina ar trebui să se desfăşoare în primul rând cu Washingtonul, spune Dmitri Peskov.

Negocierile privind Ucraina ar trebui să se desfăşoare în primul rând cu Washingtonul, deoarece Kievul acţionează "la instrucţiunile din exterior", consideră secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

"Evident, votul decisiv aparţine Washingtonului. Este imposibil să vorbim despre anumite lucruri, de exemplu, cu Kievul" - a declarat reprezentantul Kremlinului, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin,în emisiunea "Moscova. Kremlin. Putin", de la canalul de televiziune "Rossia-1", scrie Rador, citând TASS.

Dmitri Peskov a explicat că "la Kiev există un preşedinte, preşedintele legal al Ucrainei, domnul Volodimir Zelenski, şi se poate ajunge la unele acorduri cu el, ţinând cont de experienţa din martie, dar aceste acorduri nu valorează nimic, deoarece prin ordine din exterior acestea pot fi anulate imediat".

Amintim că Rusia şi Ucraina au purtat negocieri în luna martie. Aşa cum a subliniat, anterior, Dmitri Peskov, textul acordurilor era pregătit atunci, un echilibru foarte dificil a fost atins, dar apoi, brusc, partea ucraineană a ieşit de pe radar, şi-a anunţat refuzul de a continua negocierile. Partea rusă a atras atenţia asupra faptului că acest lucru s-a întâmplat, în mod clar, la instrucţiunile de la Washington.

Preşedintele Federaţiei Ruse a subliniat că poziţia Ucrainei cu privire la negocierile cu Rusia s-a schimbat în momentul în care trupele ruse s-au retras de la Kiev. De asemenea, la 4 octombrie, Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare privind imposibilitatea purtării negocierilor cu Putin. 

Citește și:

Ucraina va lansa ofensiva asupra Crimeii, dar din 2023, anunță Ministerul Apărării

Ucrainienii sunt siguri că anul viitor vor putea lansa ofensiva asupra Crimeii ocupate de ruși.

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, susţine că ofensiva Forţelor Armate ale Ucrainei asupra Crimeii ocupate de Rusia va avea loc anul viitor - potrivit unui interviu acordat pentru portalul The Drive, potrivit Rador.

Aceasta este prognoza pe care şeful GUR a făcut-o când a fost întrebat când ar putea luptătorii ucraineni să lanseze o ofensivă asupra Crimeii şi cât timp va dura recuperarea peninsulei. "Se va întâmpla doar pe cale militară. Şi va avea loc anul viitor" - a răspuns Kirilo Budanov. Cu toate acestea, oficialul a refuzat să menţioneze o perioadă exactă pentru desfăşurarea unei astfel de operaţiuni. "Mă abţin să fac asta, scuze" - a răspuns Budanov.

Rusia susţine că britanicii sunt cei care au avariat gazoductele Nord Stream

Ministerul rus al apărării a afirmat sâmbătă că exploziile care au avariat în septembrie gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică au fost provocate de membri ai unei unităţi a marinei militare britanice, transmite Reuters.

Ministerul nu a prezentat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor împotriva Regatului Unit, dar a precizat că britanicii au participat la "planificarea, pregătirea şi implementarea atacului terorist".

Într-un mesaj pe Twitter preluat de AFP, aceeaşi sursă a susţinut că atacul cu drone de sâmbătă dimineaţa de la Sevastopol împotriva marinei militare ruse a fost pregătit de personalul militar al celui de-al 73-lea centru ucrainean de operaţiuni maritime speciale şi efectuat de specialişti britanici cu baza la Oceakov, în regiunea ucraineană Mikolaiv.

Potrivit Moscovei, navele atacate participau la protecţia convoaielor de nave cu care se exportă cereale din Ucraina. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel