Dmitri Peskov: "Criza din Ucraina va fi prelungită". Mesaj pentru Occident: Nu vor putea niciodată să recâștige încrederea Moscovei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a vorbit despre războiul din Ucraina.

Criza din jurul Ucrainei va dura mult timp, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

„Criza din Ucraina va fi prelungită”, a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune american MSNBC.

Peskov a mai declarat că, în timpul crizei, Occidentul și-a demonstrat adevărata atitudine față de Rusia, ca urmare, „nu va putea niciodată să recâștige încrederea Moscovei”.

Peskov a numit situația legată de Nord Stream o "criză provocată de om"

Rusia este pregătită să furnizeze gaz prin Nord Stream în totalitate, dar pentru aceasta Europa trebuie să returneze turbinele reparate, situația actuală este o "criză provocată de om”, a mai declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Rusia rămâne cel mai de încredere furnizor. Din punct de vedere tehnologic, infrastructura mecanică a acestei conducte suferă din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.", a declarat luni Peskov reporterilor, comentând informații despre aprovizionarea cu gaze insuficiente prin Nord Stream.

"Capacitățile de pompare, și anume turbinele, trebuie să fie supuse unei revizii majore. Unele turbine nu pot fi returnate. Europenii nu le restituie. Acesta este motivul pentru care pur și simplu nu există nimic de pompat. Aceasta este o criză provocată de om. Este și a fost creată de mâinile UE", a mai spus el.

Peskov a subliniat că "avem gaz, este gata de livrare". "Dar europenii trebuie să dea înapoi același fier și să-l repare în conformitate cu obligațiile lor.", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

VEZI ȘI: Peskov amenință că americanii capturați în Ucraina ar putea fi pedepsiți cu moartea

Medvedev spune că este neprofitabil pentru Rusia să dezghețe relațiile cu SUA acum. "Arată ca un semn de slăbiciune"

Dezghețarea relațiilor cu Statele Unite și reluarea dialogului cu Washington pe tema controlului strategic al armelor este în prezent neprofitabilă pentru Rusia, consideră vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

„Ca persoană care a fost direct legată de START-3 și l-a semnat în 2010, consider că momentul pentru noi negocieri este cel mai inoportun.”, a scris el pe canalul său Telegram.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a mai scris că „și anul trecut situația pentru negocierile unui nou acord a fost diferită, despre cum a vorbit și V.V. Putin, prelungind START-3 pe 5 ani prin schimbul de note cu D. Biden." "Și acum totul este: zonă moartă. Nu avem nicio relație cu SUA în acest moment. Sunt la zero Kelvin", crede Medvedev.

"Și nu este nevoie să le dezghețați astăzi. Și nu este nevoie să duceți încă negocieri cu ei. Acest lucru este dăunător pentru Rusia", a continuat el.

Potrivit lui Medvedev, SUA ar trebui să ceară negocieri cu Rusia.

"În caz contrar, arată așa: pentru noi nu sunt altceva decât urâciuni și le oferim un acord nuclear. Este neproductiv, periculos și arată ca un semn de slăbiciune. Să aprecieze cu adevărat un astfel de dialog și să-l ceară tuturor, pe străzi și la poartă ", a mai spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel