Data publicării:

Dmitri Peskov a confirmat faptul că fiul său a luptat în războiul din Ucraina. Prigojin zicea că a făcut parte din Wagner

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Dmitri Peskov a confirmat faptul că fiul său a luptat în războiul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Peskov a confirmat faptul că fiul său a luptat în războiul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a confirmat faptul că fiul său a luptat în războiul din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a confirmat că fiul său a participat la o operațiune militară specială în Ucraina, scrie Interfax.

La briefing, i s-a cerut să comenteze declarația conform căreia fiul său a participat la SVO ca parte a PMC Wagner și a întrebat, de asemenea, de ce fiul său a decis să servească în aceste unități, și nu în Forțele Armate Ruse.

"A servit la un moment dat în Forțele Armate. Și-a îndeplinit datoria constituțională. A luat o astfel de decizie, este un adult. Da, într-adevăr, a luat parte la operațiunea militară specială", a spus Peskov.

Prigojin: Fiul lui Dmitri Peskov a servit în Grupul Wagner ca artilerist

Fondatorul Grupului Wagner, Evghenii Prigojin, într-un interviu acordat corespondentului militar RIA FAN, Alexander Simonov, a spus că fiul secretarului de presă prezidențial Dmitri Peskov a servit în zona de operațiuni speciale din Ucraina, în rândurile grupului de mercenari ca "un simplu trăgător", scrie kommersant.ru.

"Dintre toți cunoscuții mei, pentru prima dată voi spune acest lucru, dintre toți cunoscuții mei, o persoană, Dmitri Sergheevici Peskov, care la un moment dat avea reputația de liberal complet, fiul său, care și-a trăit o parte din viața în America, după părerea mea, dacă nu mă înșel, sau în Anglia, a venit și a spus: "Ia-l ca pe un simplu artilerist". Apropo, a lucrat absolut bine ca un simplu artilerist, până la genunchi în noroi, în rahat, pe Hurricane. Puțini oameni știu despre asta", a spus Evghenii Prigojin într-un videoclip postat pe Telegram.

Cum a reacționat fiul lui Peskov atunci când a fost sunat pentru a merge la război

Prigojin nu a spus exact că este vorba despre fiul secretarului de presă al președintelui rus, dar aparent a vorbit despre el, Nikolai Peskov, în vârstă de 33 de ani. Din anii 1990 acesta locuiește în Marea Britanie. În 2010-2012, a servit în Forțele Strategice de Rachete ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, iar din 2020 este consilier al Președintelui Federației Ecvestre Ruse. Prigojin nu a precizat nici despre ce perioadă de timp a vorbit.

În septembrie 2022, asociatul lui Alexei Navalnîi, Dmitri Nizovtsev (declarat agent străin), care s-a prezentat ca angajat al unui comandament militar, l-a sunat pe Nikolai Peskov și a spus că trebuie să se prezinte la biroul militar de înregistrare și înrolare. Nikolai Peskov a răspuns apoi că nu va merge nicăieri și că "va rezolva această problemă la un alt nivel".

Nizovtsev a postat conversația pe YouTube. Comentând înregistrarea, Dmitri Peskov a spus că fragmente au fost tăiate din conversație. "Întâi cereți-le să arate întreaga conversație. Nu am nicio îndoială cu privire la singura lui alegere corectă. Și el, de asemenea", a spus secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului refuză înrolarea. Capcana în care a căzut Nikolai în direct: ”Eu sunt domnul Peskov, voi rezolva problema la alt nivel”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel