Dmitri Muratov, laureatul Premiului Nobel pentru Pace, atacat în tren. 6 colegi de la Novaya Gazeta au fost asasinați în trecut - FOTO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dmitri Muratov, laureatul Premiului Nobel pentru Pace și redactorul-șef al revistei Novaya Gazeta, a fost atacat în tren de o persoană necunoscută.

UPDATE:

Unul dintre suspecții în atacul asupra redactorului-șef al revistei Novaya Gazeta, laureatul Premiului Nobel Dmitri Muratov a fost reținut la Moscova, a informat serviciul de presă al departamentului de transport al Ministerului de Interne al Rusiei pentru Districtul Federal Central, scrie Interfax.

„Angajații departamentului de linie al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei de la stația Moscova-Ryazanskaya în timpul activităților de căutare operațională au reținut un rezident al capitalei, născut în 1984, suspectat de implicare în incidentul care a avut loc la 7 aprilie pe Tren Moscova-Samara”, se spune în mesaj.

Știrea inițială:

O persoană neidentificată l-a atacat pe Dmitri Muratov, redactorul-șef al revistei Novaya Gazeta și laureatul Premiului Nobel pentru Pace,  într-un vagon.

"Au turnat vopsea de ulei cu acetonă în compartiment. Arde îngrozitor. Trenul Moscova-Samara. Un miros uleios în tot vagonul. Plecarea a fost deja amânată cu 30 de minute. Voi încerca să mă spăl.", a spus redactorul-șef al revistei Novaya Gazeta, ale cărui cuvinte au fost publicate pe canalul de Telegram al Novaya Gazeta.

Două fotografii care confirmă incidentul sunt atașate mesajului.

Pe 28 martie, Novaya Gazeta și-a suspendat activitatea în legătură cu două avertismente scrise de Roskomnadzor. Novaya Gazeta a decis să își suspende activitatea până la finalul așa-zisei operațiuni speciale din Ucraina, a declarat secretarul de presă al publicației, Nadejda Prusenkova.

„Ne suspendăm activitatea”, a spus Prusenkova, răspunzând la întrebarea ce va face publicația în legătură cu cele două avertismente ale Roskomnadzor.

Declarația redactorilor precizează că Novaia suspendă publicarea ziarului în rețele și pe hârtie „până la încheierea operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei”. Vezi mai mult AICI.

6 jurnaliști de la Novaya Gazeta ar fi fost asasinați de regimul de la Kremlin

De-a lungul timpului în presă au apărut informații potrivit cărora până acum 6 jurnaliști de la Novaya Gazeta ar fi fost asasinați de regimul de la Kremlin. Publicația ar fi urâtă de Vladimir Putin pentru că este una indeăendentă și pentru că critică activ toate iegalitățile din Rusia. 

"Novaya este atât de curajoasă că și-a declarat chiar din prima zi poziția clară împotriva RĂZBOIULUI din Ucraina. Directorul Ziarului este jurnalistul Dmitri Muratov, cel care a primit premiul Nobel pentru Pace în acest an! Muratov a încetat să fie doar jurnalist. Este un adevărat ambasador al păcii într-o Rusie războinică. Muratov este o voce incredibilă și credibilă, ascultată în Vest, dar și în Est.Vorbește în Parlamentul de la Bruxelles, este contactat de politicieni occidentali. Dar cel mai important, Muratov spune că încă mai vorbește cu politicieni ruși din Kremlin.", scria jurnalistul Vitalie Cojocari pe contul s[u de Facebook, în ziua în care Novaya Gazeta a anunțat că își suspendă activitatea.

"Ochii săi albaștri ca un cer de primăvară redau privirea omului pe care nu-l poate speria nimic. A văzut războiul din Afganistan, a văzut războiul din Cecenia(cele două războaie). Acum vede războiul din Ucraina. Vorbește cu un nod în gât despre 6 colegi uciși de killeri tocmiți pentru asta pe care îi amintește cu numele mic: Ana, Iura, Igor, Natașa, Stas, Nastea. Ana este, desigur, Ana Politkovskaia, jurnalistă care a scris despre corupția din Kremlin și care a fost omorâtă de ziua lui Putin. A salvat de la închisoare nenumărați oameni după ce a negociat și căutat compromise cu politicieni suspuși. A văzut atâta durere și tristețe că nu pare impresionat de vreo amenințare, cu toate că spune: ”doar idioții nu se tem.”.", mai scria Cojocari despre Dmitri Muratov, redactorul-șef al revistei Novaya Gazeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel