Djokovic, huiduit la Roland Garros, în primul meci de Grand Slam jucat anul acesta
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Novak Djokovic a fost huiduit de publicul de la Roland Garros, la prima sa apariție de Grand Slam din acest an.

Novak Djokovic a fost huiduit de publicul de la openul francez în  prima sa apariție la vreun Grand Slam, în acest an.

Sârbul, care a ratat Australian Open, în luna ianuarie, pentru că nu era vaccinat împotriva COVID-19, l-a învins luni pe japonezul Yoshihito Nishioka cu 6-3, 6-1, 6-0 și a trecut în turul doi.

La începutul celui de-al doilea set, Djokovic a sărbătorit câștigarea unui punct crucial țipând și bătându-se cu pumnii în piept, provocând batjocoră din partea mulțimii, care părea să îl taxeze la cea mai mică greșeală.

Legenda tenisului american John McEnroe, care a comentat meciul pe Eurosport, a spus că nu poate înțelege huiduielile.

"Glumești?" spuse McEnroe. "De ce ar huidui asta (faptul că se bucură la câștigarea setului)? Se străduiește prea mult, hai să-l huiduim."

După ce a câștigat următorul punct, Djokovic a sărbătorit într-o manieră similară, stârnind și mai multă furie din tribune.

„Crezi că [mulțimea] consideră că ar trebui să-i arate simpatie adversarului său?” L-a întrebat Pete Odgers, co-comentator al lui McEnroe.

„Nu am idee la ce se gândesc oamenii”, a răspuns McEnroe. "Nu are nici un sens."

După ce a ratat Australian Open, Djokovic nu a mai concurat mai mult de o lună. Apoi a suferit probleme la o serie de turnee, inclusiv la Monte Carlos Masters din aprilie, unde a acuzat lipsa de rezistență după ce a căzut în prima rundă.

La începutul acestei luni, însă, jucătorul de 35 de ani a câștigat primul său titlu al anului, învingându-l pe Stefanos Tsitsipas în finala Openului Italiei.

Adresându-se mulțimii de la Court Philippe Chatrier, în franceză, după victoria sa, Djokovic, care este campion en-titre al Roland Garros, a spus că se simte bine pe teren.

„Trebuie să fiu mulțumit de meci”, a spus el. "M-am chinuit să mă adaptez în primul set. Este un jucător foarte rapid. Primul set a fost aproape (pierdut), dar am trecut (bine) prin al doilea și al treilea.

„Întotdeauna mă aștept la mai mult pentru mine, dar a fost un început foarte bun.”

„M-am simțit bine pe zgură în ultimele săptămâni. Sunt fericit că mă întorc", a spus el. „Amintirile de anul trecut sunt proaspete în mintea mea”.

Djokovic îl înfruntă miercuri pe slovacul Alex Molcan, în turul doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel