Djokovic - Dimitrov, rezultat în finala turneului de la Paris 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Și cu racheta distrusă, și cu banii dați. Djokovic, sancționat după ieșirea nervoasă / Foto: Agerpres
Și cu racheta distrusă, și cu banii dați. Djokovic, sancționat după ieșirea nervoasă / Foto: Agerpres
Novak Djokovic l-a întâlnit pe bulgarul Grigor Dimitrov în finala turneului ATP Masters de la Paris. 

Tenismanul sârb Novak Djokovic, clasat pe prima poziție în lume în tenisul masculin, a triumfat duminică la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, învingându-l pe bulgarul Grigor Dimitrov în finală, cu scorul de 6-4, 6-3.

Chiar dacă a fost afectat la începutul săptămânii de un "virus la stomac", Djokovic a reușit să obțină cel de-al șaptelea său titlu la acest turneu parizian și să atingă un record de 40 de victorii în turneele Masters 1.000. De asemenea, acesta a stabilit un nou record, ajungând la cea de-a 58-a finală de Masters 1.000.

Sportivul sârb în vârstă de 36 de ani a acumulat o impresionantă serie de 18 victorii, ultima înfrângere fiind înregistrată în epica finală de la Wimbledon, când a fost învins de spaniolul Carlos Alcaraz.

Următorul obiectiv pentru Djokovic este Turneul Campionilor, programat pentru această lună în orașul italian Torino, la care vor participa cei mai buni opt jucători din lume.

În schimb, Grigor Dimitrov, clasat pe locul 17 în clasamentul mondial, a ajuns la a doua finală de Masters 1.000 din cariera sa. Ultimul său titlu a fost câștigat la Turneul Campionilor din 2017, performanță care l-a propulsat pentru scurt timp pe poziția a treia în ierarhia internațională.

Djokovic, cel mai galonat jucător de tenis

Djokovic rămâne deținătorul recordului de trofee de Mare Șlem, având 24 dintre ele, inclusiv zece câștigate la Australian Open.

În Paris, Djokovic a obținut cel de-al șaselea său titlu al sezonului, egalandu-l pe Carlos Alcaraz. Daniil Medvedev (5 titluri) și Jannik Sinner (4 titluri) se află pe următoarele poziții în această ierarhie.

Cu cele 97 de titluri în cariera sa la simplu, Djokovic se află la șase trofee distanță față de recordul lui Roger Federer (103) și la 12 trofee de recordul lui Jimmy Connors (109). De asemenea, cu cele 40 de titluri în turneele Masters 1.000, el îl depășește pe Rafael Nadal (36) și pe Roger Federer (28).

Turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy a avut premii totale în valoare de 5.779.335 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel