Distincția Culturală a Academiei Române pentru Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
În cadrul solemn al ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Mireille Rădoi a primit o importantă distincție.

„Astăzi, 8 decembrie 2021, în cadrul solemn al ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Mireille Rădoi a primit Distincția Culturală, pentru activitatea culturală de înaltă ţinută şi parteneriatul fructuos dintre Academia Română şi instituția pe care o conduce. Diploma a fost conferită de președintele Academiei  Române, Ioan Aurel Pop, în prezența Biroului Prezidiului, și a membrilor Adunării Generale, cel mai înalt for de știință și cultură al țării noastre. Evenimentul a avut loc în format hibrid în Aula Academiei Române. 

Domeniile avute în vedere sunt reprezentate în cadrul celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române şi anume: literatură şi filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe tehnice, tehnologia informaţiei, biologie, medicină, agronomie, silvicultură, sociologie, psihologie, filosofie, arte plastice, teatrale şi muzicale. Academia Română a acordat 9 diplome „Meritul Academic“ şi 8 diplome „Distincţia Culturală“.

Digitizarea patrimoniului Bibliotecii Centrale Universitare Carol I

Doamna Mireille Rădoi a întreprins o prodigioasa activitate de digitizare a patrimoniului Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în folosul cercetătorilor și a sprijinit apariția unor volume reprezentative ale colecției „Opere Fundamentale”, editate de Fundația pentru Știință și Artă. Un merit deosebit al domniei sale îl reprezintă implicarea asiduă în organizarea unor evenimente culturale emblematice pentru promovarea educației și a valorilor artistice dintre care se evidențiază festivalul anual Strada de C’Arte inițiat încă din 2011, în parteneriat cu prestigioase instituții precum Ministerul Culturii, Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România, Muzeul Național al Literaturii Române, Fundația pentru Știință și Artă, respectiv Academia Română.

„O recunoaștere de la cel mai înalt for intelectual al României”

„În clasa a VIII-a, pe când învățam limba latină, nu înțelegeam la ce se referă dictonul audaces fortuna iuvat. Au trecut de atunci mai multe decenii și sunt astăzi în postura de a primi o recunoaștere de la cel mai înalt for intelectual al României învestit cu înalta chemare de apărare și promovare a valorilor perene românești. Mulțumesc Academiei Române pentru că a identificat în mine un exponent al misiunii sale. Acest lucru îmi dă încredere și curaj să continui în promovarea moștenirii culturale și spirituale a neamului românesc în vremuri de restriște. Sper ca primirea acestei distincții să fie un imbold pentru alți oameni ai generației mele spre a susține excelența în România”, a declarat Mireille Rădoi.

Tot în cadrul acestei ceremonii, printre cei care au primit recunoaștere pentru contribuția lor incontestabilă adusă culturii române s-au numărat actorii Maia Morgenstern, George Mihăiță, Dorel Vișan și Horațiu Mălăele” arată un comunicat al BCU Carol I.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel