Urmărește emisiunea live
Dispută între Ana Birchall şi Victor Alistar, la CSM. Secţia Specială, mărul discordiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ana Birchall
Ana Birchall
Potrivit unor dezvăluiri făcute de site-ul Lumea Justiţiei, ministrul Ana Birchall şi un alt membru al CSM ar fi avut un dialog aprins la ultima şedinţă a CSM. Concret, Ana Birchall ar fi intervenit şi i-ar fi luat apărarea lui Bogdan Mateescu, care are un dosar deschis la Secţia Specială. 

"Discuţia a fost axată pe motivul pentru care nu se face cvorumul, pe cererile de desfiinţare a secţiei speciale venite din diferite surse şi  punctele de pe ordinea de zi. Discuţia a fost una tete a tete. În ceea ce priveşte formula de adresare, s-a adresat cu Victore, nu cu Alistare. Vreau să fac câteva precizări. La toate convocările, dna ministru a participat. Când a avut loc discuţia, erau şi reprezentanţi ai societăţii civile, trei judecători şi doi procurori apropiaţi secţiei. A rămas să discutăm după încheierea discuţiei despre ce e de făcut. Criticile la adresa secţiei au vizat reacţii internaţionale pe de o parte, pe de altă parte nişte fapte concrete", a spus Victor Alistar, membru CSM, la Antena 3. 

De la ce a pornit totul 

Ana Birchall ar fi luat cuvântul pentru a-şi exprima îngrijorările legate de dosarul penal al membrului CSM, Bogdan Mateescu, poziţia Anei Birchall din CSM putând fi lesne interpretată ca o nemulţumire faţă de un dosar aflat în lucru la SIIJ.

Ba chiar, în loc să lase Justiţia să funcţioneze, ministrul justitiei s-ar fi apucat să faca procese de intenţie procurorilor Secţiei speciale, manifestându-şi, în spatele uşilor inchise, susţinerea pentru Bogdan Mateescu, de faţă la întreaga scenă.

"Alistare, cum îţi explici că din toate dosarele SIIJ, procurorii de la această structură au extras tocmai dosarul lui Bogdan Mateescu? Au facut ei hocus-pocus cu mâna prin dosare şi taman dosarul ăsta l-au extras? Cum se face?", ar fi spus Ana Birchall. 

Ministrul Justiţiei se apără

 

Într-un răspuns oficial pentru Antena 3, ministrul Ana Birchall s-a apărat cu privire la această situaţie şi a spus că este ţinta unor atacuri. 

"Încă de la începutul mandatului de ministru interimar am fost ţinta unor atacuri, chiar nejustificate. Seria acestor atacuri continuă şi nu pot să nu observ că ele vin în momente sensibile, dacă mai crede cineva în coincidenţe. Problemele din interiorul CSM au creat tensiune între membri. Este regretabil că apar astfel de atacuri în astfel de momente, când soluţia nu poate fi identificată decât printr-un dialog deschis şi onest. Şi sper să fie găsită o rezolvare cât mai rapid", a comentat Ana Birchall. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel