Disperare în PDL Dâmbovița: PSD, acuzat că a furat o bicicletă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bicicleta furata
bicicleta furata

Campania pentru alegerile locale din Dâmbovița a căpătat nuanțe comice. În disperarea de a face tot ce este posibil pentru a câștiga încredera locuitorilor județului, liderii PDL  au trecut la acuzații de-a râsu-plânsu! În speță, un presupus furt al unei biciclete portocalii, dată ca mită electorală în comuna Produlești.

[caption id="attachment_188078" align="alignnone" width="640" caption="Foto: Jurnal de Dâmbovița"][/caption]

PDL Dâmboviţa susţine, într-un comunicat,  că liderul PSD, Ion Stan, a furat o bicicletă dintr-o primărie de comună pentru a spune apoi că e o probă a mitei electorale a PDL, şi că Adrian Ţuţuianu, candidatul USL la CJ, i-ar fi fost complice şi cere ridicarea imunităţii celor doi parlamentari.

 Pedeliştii dâmboviţeni cer urmărirea celor doi parlamentari PSD de către PÎCCJ, ridicarea imunităţii lor şi chiar reţinerea şi arestarea preventivă, fiind pericole pentru "deţinătorii de biciclete", susțin liderii PDL Dâmbovița.

"Având în vedere că, în conferinţa de presă din ziua de 28.05.2012, practic, domnul deputat Ion Stan s-a autodenunţat ca fiind hoţul bicicletei, văzând dispoziţiile art. 209 C.p. conform cărora furtul săvârşit de două sau mai multe persoane împreună…în timpul nopţii…, este furt calificat, pedepsit cu închisoarea de la 3 la 15 ani şi luând în considerare declaraţiile persoanei vătămate prin infracţiune, conform cărora, în ciuda tuturor presiunilor, nu-şi va retrage plângerea formulată, solicităm: 1) Parchetului Judeţean Dâmboviţa: să-şi decline competenţa cercetării şi urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat, respectiv senator, a hoţilor de biciclete; 2) Parlamentului României: să-şi dea acordul asupra începerii urmăririi penale a celor doi hoţi de biciclete; 3) Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: ulterior începerii urmăririi penale, să-i reţină pe timp de 24 ore şi să solicite Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a celor doi hoţi de biciclete, spre reconfortul deţinătorilor de biciclete din judeţul Dâmboviţa, care au motive serioase şi confirmate să se teamă pentru bunurile lor", mai cer pedeliştii dâmbovițeni.

  "De asemenea, solicităm organelor de poliţie să verifice baza de date referitoare la furturile de biciclete cu autori necunoscuţi şi să stabilească eventualitatea ca măcar o parte dintre ele să fi fost furate de cei doi hoţi de biciclete, respectiv domnul deputat Ion Stan şi domnul senator Adrian Ţuţuianu", mai transmite comunicatul PDL.

Țuțuianu: Chiar vă închipuiți un senator spărgând uși noaptea?

În replică, senatorul Adrian Țuțuianu a comentat, marți, acuzația că ar fi furat o bicicletă în complicitate cu deputatul PSD Ion Stan, întrebându-se cum își poate imagina cineva doi parlamentari făcând un astfel de gest.

”Noi am identificat că se dă mită electorală în comuna Produlești. De altfel, există un comunicat al Poliției Dâmbovița că se fac cercetări pentru dare de mită. Chiar vă puteți închipui un senator și un deputat spărgând uși noaptea?”, a afirmat Țuțuianu, amuzat de acuzațiile care i se aduc.

Senatorul PSD a explicat că a intrat în posesia uneia dintre cele 4 biciclete care ar fi fost date ca mită electorală de la unul dintre alegătorii care le primiseră din partea candidatului PDL.

Față de cazul relatat, polițiștii  Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Mătăsaru au intervenit în cazul unei sesizări privind furtul unei biciclete de la o angajată a primăriei Produleşti, ulterior fiind sesizaţi cu privire la oferirea respectivei biciclete în scop electoral de către membrii unei formaţiuni politice.

 În urma unei sesizări din partea membrului unei formaţiuni politice, cu privire la oferirea de biciclete angajatelor Primăriei Produleşti de către o altă formaţiune politică, poliţiştii au declanşat cercetările, în urma verificărilor efectuate, stabilind că în ziua de 25 mai a.c., reprezentantul unei societăţi comerciale a oferit unor angajate din cadrul Primăriei 4 biciclete de damă.

Despre biciclete electorale oferite ca mită electorală de către PDL, De Ce News a scris, iar ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a oferit chiar date despre locația unde s-ar afla aceste biciclete în Prahova, fapt ce a declanșat un adevărat scandal cu președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase. Este posibil ca aceste biciclete să existe, dar din cauza schimbării guvernării, PDL poate rămâne cu acestea, deoarece este mai greu de plasat susținătorilor portocalii ca mită electorală.

Disperarea liderilor PDL, care în ultimii ani au fost la conducerea județului, poate fi determinată și de decizia șefului IGPR, chestorul Petre Tobă, de a-l schimba pe comisarul-șef, Tache Vasile, de la conducerea IJP Dâmbovița, de altfel contestat de PSD în ultima vreme pentru neimplicarea  acestuia în rezolvarea sesizărilor venite din partea PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel