Disney împlinește 100 de ani! Ce este "orgia Albei ca Zăpada"
Centenarul Disney este sărbătorit cu festivități memorabile, care ne amintesc de realizările revoluționare ale creatorului de geniu Walt Disney. Însă, cu aceeași ocazie, ne amintim de „orgia Albei ca Zăpada”, o petrecere scăpată de sub control!
Centenarul este sărbătorit dintr-o serie de festivități, denumite „Disney 100”. Însă toți acești 100 de ani care s-au scurs până acum au fost presărați și cu lucruri mai puțin plăcute, precum certuri crunte la locul de muncă, acuzații de rasism și sexism și… orgii, potrivit The Hollywood Reporter. Cel care era caracterizat de colaboratorii săi „dominant și rău” a pierdut nopți la rând încercând să realizeze, în 1937, un film de excepție. Și a reușit! „Albă ca Zăpada” a rulat, în Londra, timp de 28 de săptămâni la rând. Iar, când a ajuns în provincie, cinematografele făceau programări cu trei săptămâni în avans pentru doritori.
Nebunia de lângă Palm Springs a rămas în istorie
În urma succesului imens avut cu „Albă ca Zăpada”, Walt a organizat o petrecere într-o stațiune de lângă Palm Springs. Și totul s-a transformat într-o nebunie curată cu consum de alcool, nuditate și relații extraconjugale pentru angajații lui. De fapt, întreaga petrecere s-a transformat în „orgia Albă ca Zăpada”, lucru detestat de Disney.
Un om s-a aruncat de la etaj direct în piscină, alt petrecăreț a intrat călare pe un cal în holul hotelului. „Costumele de baie zburau pe fereastră”, a ținut să povestească animatorul Bill Justice. „Erau petreceri nud, oamenii se îmbătaseră atât de mult, încât nici măcar nu mai știau lângă cine ajungeau să adoarmă sau în patul cui se trezeau a doua zi dimineață”.
„Alba ca Zăpada”„ a fost urmată de alte filme de referință, precum „Pinocchio” (1940), „Fantasia” (1940), „Dumbo” (1941) și „Bambi” (1942). Compania s-a dublat ca mărime de când a fost deschisă, iar vizionarul de Walt Disney era pe cât de priceput la a lua măsuri bune financiar, pe atât de despotic.
Când Pinto Colvig, vocea lui Goofy, Pluto și doi pictici s-a plâns că era plătit prea puțin, a fost concediat. Walt, care refuza să angajeze femei animator, a ajuns să se confrunte cu greve ale angajaților din cauza condițiilor de lucru pe care le oferea. Moartea sa, în 1966, din cauza cancerului la plămâni – provocat de faptul că fuma câte trei pachete de țigări pe zi – a afectat mult compania creată de el. Însă, în zilele noastre, Disney o duce destul de bine, realizând producții de top în continuare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News