Disney a creat un ingenios robot umanoid. Cum privește un interlocutor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Disney
Foto: Disney
Divizia de cercetare a companiei Disney a creat un robot umanoid fără piele care poate imita mișcări faciale subtile.

Conform The Verge, impresionanta tehnologie a companiei americane are un senzor în zona pieptului pe care îl folosește pentru a se întoarce și a sta față-n față cu interlocutorul. Mașinăria poate imita respirația umană, prin mișcarea ușoară în sus și jos. Robotul a fost dezvoltat de inginerii Walt Disney Imagineering în colaborare cu cercetători din Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign și Institutul de Tehnologie California.

„Privirea s-a dovedit a fi un semnal social cheie, clădind percepțiile partenerilor de interacțiune. De exemplu, persoanele care privesc mai mult în ochi sunt percepute mai similare, dar și mai inteligente, sincere și de încredere. Totodată, privirea pare să transmită stări sociale și emoționale complexe.

Dată fiind importanța privirii în interacțiunile sociale, alături de capacitatea de a comunica stări și de a clădi percepții, se pare că funcția de privire poate funcționa drept o unealtă importantă pentru un robot interactiv. Astfel, ținta acestui proiect este dezvoltarea unui sistem care poate emula priviri reciproce la fel ca cele umane”, a transmis echipa de cercetare. Disney nu ține ascuns faptul că tehnologia este o bază bună pentru a aduce la viață personajele din creațiile sale în parcurile de distracții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel