Data publicării:

Discuții între SUA și Rusia privind negocierile cu Kiev. Kremlinul, prima reacție

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Discuții între SUA și Rusia privind negocierile cu Kiev. Kremlinul, prima reacție / Foto: Pixabay, de bearinthenorth
Discuții între SUA și Rusia privind negocierile cu Kiev. Kremlinul, prima reacție / Foto: Pixabay, de bearinthenorth

Kremlinul a comentat informația potrivit căreia între Rusia și SUA ar exista discuții privind negocierile cu Kiev.

Afirmațiile președintelui Comitetului Șefilor de Stat Major al forțelor armate americane, Mark Milley, despre posibilitatea unor discuții de pace între Moscova și Kiev până la sfârșitul anului, nu înseamnă că Federația Rusă și Statele Unite sunt în contact pe această temă, a spus secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Nu asta înseamnă", a spus el reporterilor, răspunzând la o întrebare conexă.

La începutul lunii noiembrie, președintele Șefilor de Stat Major din SUA, Mark Milley, a spus că o victorie ucraineană nu poate fi obținută militar și că iarna ar putea oferi o oportunitate de a începe negocierile cu Rusia.

Acordul de pace pe care l-a primit Vladimir Putin, scurs în presă. Ce garanta Ucraina pentru încetarea războiului

În ajunul summitului G20, una dintre țările intermediare aflate în comunicare atât cu Rusia, cât și cu Ucraina i-ar fi înmânat președintelui rus Vladimir Putin cadrul pentru un posibil "acord" pentru negocieri directe, scrie Pravda, citând surse din serviciile secrete americane.

Esența propunerii a fost ca teritoriile ocupate și deja anexate din sudul și estul țării să-i revină Ucrainei, inclusiv în Donbasul. Totuși, problema Crimeei ar fi luată de pe masă. Pentru Rusia, acest lucru este fundamental pentru așa-numita "moștenire lui Putin". Prin urmare, acordul prevedea înghețarea oricărei discuții despre statutul peninsulei timp de șapte ani. De asemenea, prevedea înghețarea oricărei discuții despre aderarea Ucrainei la NATO.

Unele dintre tezele din proiectul de acord au fost observate pe canalele rusești de Telegram apropiate Kremlinului. Propunerea prevedea, de asemenea, încetarea atacurilor cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Acest lucru trebuia să arate seriozitatea intențiilor rușilor. Cu toate acestea, după ce rușii au lansat o lovitură masivă cu rachete asupra Ucrainei, în timp ce summitul avea loc, propunerea a devenit irelevantă. Vezi mai mult AICI.

Kremlinul vrea să atingă obiectivele "operațiunii speciale" prin negocieri cu Ucraina

Rusia, prin negocieri cu Kievul, dorește să atingă obiectivele "operațiunii sale militare speciale" din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

În cadrul unui briefing de presă, acestuia i s-a cerut să comenteze cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit cărora Moscova nu caută pacea cu Kievul, ci caută negocieri cu autoritățile ucrainene pentru a-și lua un răgaz. Peskov a fost întrebat dacă este așa.

"Rusia vrea să-și atingă obiectivele și le va atinge", a răspuns Peskov.

Întrebat de jurnaliști dacă schimbarea puterii în Ucraina este unul dintre scopurile operațiunii speciale, Peskov a răspuns: "Nu, președintele (Vladimir Putin n.r.) a vorbit deja despre asta".

La mijlocul lunii octombrie, el a spus că obiectivele "operațiunii militare speciale" rămân aceleași, adică cele denumite de președinte rus în luna februarie, iar "demilitarizarea și denazificarea" Ucrainei, potrivit acestuia, devin din ce în ce mai relevante pe fondul acțiunilor conducerii ucrainene. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel