Data actualizării:
Data publicării:

Discuții de foc despre cazul Pantelimon la Miercurea Neagră. Tache: Ce înseamnă "circa"? 19 oameni și jumătate? / Ciuvică: Ar fi de râsul curcilor! Cazul e de o prostie rară

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

În platoul DC News s-a discutat aprins despre dosarul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. Cum era de așteptat, părerile sunt împărțite.

Discuția a plecat de la referatul procurorilor din dosarul morților de ATI din Spitalul Pantelimon. Jurnalista Diana Tache s-a alăturat dezbaterii prin telefon cu următoarele observații:

"Pe mine asta mă uimește că un judecător s-a uitat pe referatul procurorului și a văzut ce scria acolo - o chestie care pe mine m-a șocat: procurorul a stabilit premeditarea în cazul morții a circa 20 de persoane. Circa... Aproximări de genul ăsta într-o hârtie prin care se decide că un om trebuie băgat la pușcărie este halucinant! Iar un judecător a și motivat... că mă uitam pe diagonală, sincer, nu mai am nici eu răbdare să identific dacă un judecător ține cont sau nu de niște probe pe care un procuror ar trebui să le pună pe masă.

Dom'le, nu am obosit să trăim într-o țară în care trebuie să ne demonstrăm nevinovăția în fața autorităților și să apreciezi că trebuie să stea în arest niște oameni despre care un procuror a zis că, repet, a premeditat moartea a circa 20 de persoane? Ce înseamnă "circa"? 19 oameni și jumătate? Iertați-mi cinismul, dar până la urmă genul acesta de afirmații aproximative nu-și au nici locul și nici rostul într-o hârtie care decide că un om trebuie să fie liber sau la pușcărie" - a spus Diana Tache.

Mugur Ciuvică a intervenit: O secundă doar! O informație pe surse mi-a zis că cel puțin una dintre ele e închisă cu o drogată care o chinuie pe acolo prin celulă - dar trec peste această informație, vedem dacă se verifică... Dacă nu ar fi două femei băgate la pușcărie, cazul ăsta ar fi de râsul curcilor, pentru că...

Bogdan Chirieac: Cum, dom'le, 22 de oameni sunt puțini?

Mugur Ciuvică: Eu vorbesc de caz. E o persoană! După aia apreciază el (n.r. procuroru de cazl). Cazul este de o prostie rară! Lasă analfabetismul medical care e absolut normal într-o societate. Eu, de exemplu, mă consider semi-analfabet medical pentru că am făcut Facultatea de medicină în mileniul trecut și mi-au rămas niște vagi noțiuni medicale. E foarte normal ca un om să fie analfabet medical, de-aia se duce la doctor, de-aia și pe prospectele de medicamente, chiar și banale ca aspirina, scrie acolo - luați dozele dar întrebați medicul! - pentru că un om nu știe medicină. Ca să știi medicină faci zece ani de învățătură, și abia după aia ți se dă parafa și pui diagnostice și dai tratamente, după zece ani în medie.

Ce vreau să zic cu asta? Ieri vedeam la emisiuni că șefa asta de la ATI care a fost interogată ieri de procurori a mai fost interogată în aprilie și atunci le-a învinuit pe doctorițe. Femeia asta a spus că, într-adevăr, scăderea bruscă a noradrenalinei poate să prăbușească tensiunea arterială a bolnavului sub 65. Se mai zicea că acest pacient a fost tot timpul în comă, în perioada tratamentului, a avut doar vreo două ore în care și-a revenit puțin din comă, a strâns-o de mână pe soție după care a intrat din nou în comă. Și a și murit după aia că asta se întâmplă, oamenii în comă 99,9% mor. Eh, procurorul spune acolo că acest pacient a avut pe toată perioada tratamentului, cu noradrenalina pusă "la maxim", tensiunea între 60 și 40 care este incompatibilă cu viața. Cum s-a întâmplat că i-au coborât tensiunea sub 65 unuia care a avut tot timpul tensiunea între 40 și 60?

Emisiunea completă, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel