Data actualizării:
Data publicării:

Klaus Iohannis, discuţii cu liderii politici pe numele premierului - surse

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp

În această seară Klaus Iohannis ar urma să aibă discuţii cu liderii politici pe numele premierului, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

În această seară ar avea loc discuții cu președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice citate de Realitatea Plus. Deocamdată nu se știe dacă la aceste discuții vor participa doar liderii Partidului Național Liberal sau și Social democrații. Ambele tabere au avut astăzi ședințe cruciale, între negocierile dintre PNL și PSD intervenind un blocaj pe subiectul numirii prim-ministrului. 

Nicolae Ciucă premier?

Potrivit Antena 3, Nicolae Ciucă ar urma să fie propunerea de premier din partea PSD, PNL și UDMR. Același post tv informează și că Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Hunor Kelemen s-au întâlnit în această după-amiază la Vila Lac. Liderii celor trei partide ar fi decis acest lucru.

Întâlnirea dintre reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, care urma să aibă loc miercuri, la ora 16,00, nu va mai avea loc, potrivit unor surse politice.

'În acest moment, decizia este ca întâlnirea să nu mai aibă loc. Nimeni nu mai e interesat de ce discutăm, ci de numele de premier', au declarat sursele menţionate.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale aveau programate, miercuri, la ora 16,00 discuţii pentru finalizarea programului de guvernare.

PNL dezminte

Ulterior, PNL da dezmințit că Nicolae Ciucă ar putea fi premier, așa cum s-a anunțat pe surse, scrie Realitatea.net. PNL și PSD ar fi decis în forurile de conducere ca președinții celor două partide să fie nominalizați pentru funcția de premier. Postul ar urma să fie ocupat prin rotație. Discuțiile s-au împotmolit în momentul în care s-a pus problema cine va da primul premierul.

PSD a decis. Marcel Ciolacu - premier

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, miercuri, să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcţia de premier.

„Consiliul Politic Naţional a decis, în unanimitate, să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD, tot în unanimitate, a decis azi prin votul din CPN să acceptăm acest sistem de rotaţie la şefia Guvernului", a declarat, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel