Discuție pe holurile Convenției PDL:Boc câștigă cu 65%, dar părăsește funcția de premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
conventia-pdl
conventia-pdl

Tabăra Boc se pregătește de victorie, afirmând că sondajele efectuate în sala Convenției arată că premierul conduce cu 65 la sută, față de numai 35 de procente pe care le-ar lua Vasile Blaga, dacă doar ei ar fi în cursă. Unele posturi de televiziune susțin că au strâns, de asemenea, date de la delegați, care arată că Boc are 53 de procente, față de 39, Blaga.

[caption id="attachment_64585" align="aligncenter" width="550" caption="foto: Diana Stoica"][/caption]

Politologul Alfred Bulai nu crede în aceste sondaje. Fie eșantionul nu este reprezentativ, fie marja de eroare este imensă, din cauza votului de conformare (cei intervievați ”votează” cu cei care se află la putere, pentru că nu au încredere în confidențialitatea sondajului).

Pe de altă parte, pentru a păstra unitatea partidului, se vehiculează ideea relansării imaginii guvernului, prin schimbarea lui Emil Boc din fruntea Executivului. Ideeaq a fost reiterată și de consilșierul prezidențial Sever Voinescu, la realitatea Tv, care a admis că vor fi schimbări importante în actul de guvernare. Decizia va fi luată în această seară, la Cotroceni, unde sunt chemați ambii lideri PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel