Discursul prin care regina Elisabeta ar fi anunțat al treilea Război Mondial
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii avea discursul pregătit pentru eventuala declanșare a unui Al Treilea Război Mondial. Documentul, care datează din 1983, aparține arhivelor guvernului de la Londra și a fost declasificat împreună cu alte acte secrete.

Discursul Reginei a fost schițat în primăvara lui 1983. În acel an, președintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, se îndoia de intențiile ”imperiului malefic”, Uniunea Sovietică, și desfășura proiectile nucleare în Europa.

”Această nebunie de război se răspândește iar în lume și brava noastră țară trebuie să se pregătească din nou să supraviețuiască, chiar dacă șansele îi sunt potrivnice”, se arată în schița pregătită pentru suverană, citată de The Global Post.

”Nu am uitat niciodată tristețea și mândria pe care le-am simțit când eu și sora mea ascultam cuvintele tatălui nostru din fatidica zi a anului 1939 (când al Doilea Război Mondial a început - n.r). Nu m-am gândit în niciun moment că această datorie solemnă, dar îngrozitoare, îmi va reveni mie într-o zi”, spune documentul.

”Dar orice nenorociri ne-ar aștepta, calitățile care ne-au ajutat de două ori să rămânem liberi de-a lungul acestui trist secol vor fi din nou forța noastră”, stă scris în actul din 1983.

Cel mai probabil, Regina Elisabeta a II-a nu a văzut niciodată discursul ce-i era pregătit. De altfel, nici rostirea sa nu a fost niciodată înregistrată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel