Data actualizării:
Data publicării:

Discursul lui Netanyahu din Congresul SUA, un semnal de alarmă pentru lumea Occidentală. E.S. Reuven Azar: Este lupta civilizației împotriva barbariei

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Associated Press
Sursa Foto: Associated Press
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a acordat un interviu exclusiv pentru DC Media Group, în care a explicat importanța prestației primului ministru israelian, Benjamin Netanyahu, în fața Congresul Statelor Unite, cât și miza reală a "luptei civilizației împotriva barbariei".

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a acordat un interviu exclusiv pentru DC Media Group, discutând despre războiul din Gaza provocat de atacurile Hamas și situația internațională actuală. Acesta își va finaliza în curând mandatul diplomatic în România, urmând să devină noul ambasador al Israelului în India.

Planul real al Iranului: "Ținta nu este neapărat doar Israelul"

Bogdan Chirieac: "Benjamin Netanyahu a fost foarte clar în vizitele sale din Congresul Statelor Unite. Au fost mai multe vizite decât cele ale lui Winston Churchill, care a avut doar trei discursuri în Congresul american. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a fost a patra oară în Congresul american. Asta este impresionant. Și vorbind despre asta, care credeți că a fost ideea principală a discursului premierului Netanyahu în fața Congresului american? Congresul l-a întâmpinat așa cum n-a mai întâmpinat alt lider străin".

CITEȘTE ȘI: Netanyahu, aclamat în fața Congresului SUA. Atac la Iran și la Curtea Penală Internațională

Excelența Sa Reuven Azar: "Ei bine, cred că prim-ministrul a declarat, și cred că oamenii se așteptau ca el să declare, că această luptă a Israelului în acest moment este lupta lumii civilizate. Nu este doar lupta Israelului. Este lupta civilizației împotriva barbariei. Asta a vrut dumnealui să prezinte. A vrut să spună pentru acei oameni care atacă Israelul, că ținta nu este neapărat doar Israelul. Ceea ce vrea Iranul să facă este să doboare America. Ei vorbesc mereu despre 'Marele Satan', care ar fi Statele Unite, iar 'micul Satan' ar fi Israelul. Deci, pentru ei, Israelul este blocat în mijlocul Orientului Mijlociu, perturbându-le planul de a prelua controlul asupra Orientului Mijlociu și asupra civilizației. Iar noi suntem acolo pentru a apăra civilizația. Aceasta este ceea ce a spus ieri prim-ministrul în discursul său în fața Congresului". 

Bogdan Chirieac: "El a spus acest lucru cu siguranță. El a subliniat faptul că este un război al civilizației împotriva barbarilor. El a mai spus că Israelul și Statele Unite au același obiectiv. Dar eu aș spune că toată lumea civilizată, inclusiv UE, inclusiv România, țara mea, au același scop. Să avem civilizație, nu barbari, aș spune eu".

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel