Data actualizării:
Data publicării:

Discriminarea la locul de muncă! Află cine este afectat

Autor: Emanuela Ursulean | Categorie: Stiri
WhatsApp
Discriminarea la locul de muncă a fost mereu o problemă.

Suntem în secolul 21, iar femeile sunt încă defavorizate când vine vorba de câștiguri și avansare la locul de muncă din cauza genului, potrivit unui sondaj Gallup publicat în urmă cu o săptămână.

Studiul arată că în cazul femeii probabilitatea ca aceasta să spună că nu a fost promovată din cauza genului este de două ori mai mare.

Diferența este chiar mai mare când vine vorba de mărirea salariului. De patru ori mai multe femei decât bărbați reclamă faptul că nu au obținut o mărire de salariu, motivul respingerii fiind apartenența la genul feminin.

În timp ce tendințele pentru promovare și mărire a salariului la locul de muncă au rămas în mare parte neschimbate de la ultimul sondaj Gallup din 2013, există o creștere a procentului de femei care spun că avansarea în carieră “este importantă” sau “destul de importantă” pentru ele, aproape eliminând diferența dintre femei și bărbați.

Femeile s-au arătat mai nemulțumite decât bărbații în legătură cu diferite aspecte ale locului de muncă, mai ales în privința salariului - 20% dintre femei constată faptul că sunt satisfăcute cu salariul lor, în timp ce 44% dintre bărbați spun același lucru.

Chiar dacă femeile constituie peste 50% din forța de muncă și 60% sunt studente și absolvente universitare, ele încă dețin un număr scăzut de funcții la nivel executiv în toate sectoarele de muncă, informează HuffingtonPost.

Recent, mai multe companii au luat măsuri privind politicile locului de muncă pentru îmbunătățirea egalității dintre sexe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel