Discernământul lui Dan Cămârzan, din nou subiect de discuție, la doi ani după ce și-a ucis bunica
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dan Cămârzan / Foto Facebook, arhivă
Dan Cămârzan / Foto Facebook, arhivă
Discernământul lui Dan Cămârzan va fi analizat de la Institutul de Medicină Legală Cluj - așa suna o informație de luna trecută. După termenul de astăzi însă, aflăm că lucrurile „se mișcă cu incetinitorul” în cazul său.

În luna martie, presa atrăgea atenția că omul de afaceri Dan Cămârzan, autointitulat „Dumnezeu”, va apărea din nou în fața magistraților pe 26 aprilie. Cămârzan dorea să fie externat de la Spitalul de Psihiatrie din Ștei, unde a ajuns în urmă cu doi ani, după ce judecătorii au decis că nu are discernământ.

Judecătorii din Beiuș alegeau, în luna martie, să dea un nou termen pentru analizarea cererii de externare depuse de omul de afaceri brașovean, dar și pentru a primi un certificat e la Institutul de Medicină Legală Cluj.

La termenul de luni, 26 aprilie însă, cauza a fost amânată pentru data de 24 mai a.c., motivul invocat fiind „lipsă expertiză”.

A fost arestat și ulterior internat la Psihiatrie, după ce a recunoscut că și-a ucis bunica

Amintim că omul de afaceri Dan Cămârzan a fost arestat în luna mai 2019, după ce a recunoscut că, într-un acces de furie, și-a ucis bunica de 93 de ani, strângând-o de gât. Fapta s-a petrecut în casa în care afaceristul locuia împreună cu mama, bunica și sora lui. Mama ar fi încercat să-l oprească, dar în zadar.

Ulterior, Cămârzan a fost scos de după gratii și internat la Spitalul de Psihiatrie din Ștei. O expertiză a stabilit atunci că nu are discernământ.

În august 2020, Judecătoria Beiuș a decis menținerea măsurii de siguranţă a internării medicale în cazul bărbatului acuzat de omor în forma violenței în familie.

În 2010, fostul olimpic la matematică Dan Cămârzan avea o avere estimată de Forbes la 30 de milioane de euro. 

În 2018, el a ajuns în atenția presei declarând că a devenit simpatizant al mișcării „Suveranilor Născuți Vii” - adică una dintre persoanele care nu recunosc autoritatea statului şi nici actele de identitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel