Data actualizării:
Data publicării:

Directorul Secret Service nu va demisiona după tentativa de asasinare a lui Trump

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Kimberly Cheatle a declarat pentru ABC News că tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump, petrecută în văzul Secret Service, a fost „inacceptabilă”.

Tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump la un miting din Pennsylvania, desfășurat sâmbătă, a fost „inacceptabilă”, a declarat directorul Serviciului Secret al SUA, adăugând că, deși „o să-și asume responsabilitatea” (“the buck stops with me”), nu va demisiona. „A fost inacceptabil”, a declarat Kimberly Cheatle pentru ABC News, luni. „Și este ceva care nu ar trebui să se mai întâmple”, a mai spus aceasta.

Youtube video image

Reacția președintelui Biden | Trump n-a telefonat

Trump susținea un discurs în Butler, când un atacator a deschis focul de pe un acoperiș. Fostul președinte și candidatul republican la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost rănit la ureche. Un participant la miting a fost ucis și alți doi au fost răniți.

Joe Biden a lăudat bărbatul ucis, fostul șef al pompierilor, Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, ca fiind „un erou”. Însă soția lui Comperatore, Helen Comperatore, a declarat pentru New York Post că a refuzat un apel de la președinte, deoarece soțul ei „era un republican devotat și... nu ar fi dorit să vorbesc cu el”, potrivit The Guardian.

Spunând că nu are „nicio animozitate în legătură de Biden”, Comperatore a menționat că Trump nu a sunat.

Declarațiile soției lui Corey

Cheatle a declarat pentru ABC: "A fost evident o situație pe care niciun agent al Serviciului Secret nu și-ar dori să o trăiască de-a lungul carierei sale", a mai spus aceasta.

„Responsabilitatea îmi aparține. Sunt directorul Serviciului Secret și trebuie să mă asigur că efectuăm o revizuire și că oferim resursele necesare personalului nostru”, spunea, pentru ABC News, Kimberly Cheatle.

Ea a afirmat că nu va demisiona.

Fost agent, Cheatle a fost numită de Biden în 2022 drept al 27-lea director al Serviciului Secret și a doua femeie în această funcție. Unii republicani care cer demisia ei au spus că numirea sa a fost rezultatul politicilor menite să crească diversitatea.

2. Sursa Foto... (miscarea-suprinzatoare-a-lui-trump--a-ales-un-vicepresedinte-ce-i-a-fost-critic--bogdan-chirieac-impecabil--o-invitatie-pentru-toti-americanii-care-il-urasc-pe-donald-trump-sa-ii-se-alature_82024300.jpg)

Foto: Agerpres

"O lipsă totală de leadership"

Marți, reprezentanta de extremă dreaptă din Colorado, Lauren Boebert, a introdus un proiect de lege „pentru a interzice utilizarea fondurilor federale în cazul salariului directorului Secret Service al Statelor Unite”.

Tentativa de asasinare „a fost fie intenționată, fie rezultatul unei incompetențe grave a Serviciului Secret al Statelor Unite”, a declarat Boebert, adăugând că: „Sub conducerea eșuată a directorului Cheatle, Serviciul Secret al Statelor Unite a prioritizat politicile woke [Diversitate, Echitate și Incluziune] în detrimentul... responsabilităților de bază... inclusiv protejarea liderilor națiunii noastre.

„Această lipsă de leadership a contribuit la prima tentativă de asasinare a unui președinte în 43 de ani. Directorul Cheatle trebuie să plece!”

Directorul Secret Service, convocat să depună mărturie

Într-o notă mai sobră, comitetul de supraveghere al Camerei Reprezentanților, controlat de republicani, a convocat-o pe Cheatle să depună mărturie pe 22 iulie.

Președintele comitetului, James Comer, a declarat că: „Serviciul Secret al Statelor Unite are o misiune fără eșecuri, dar a eșuat sâmbătă când un nebun (when a madman) a încercat să-l asasineze pe președintele Trump, a ucis o victimă nevinovată și a rănit alte persoane. Americanii cer răspunsuri de la directorul Kimberly Cheatle”.

3. Donald Tru... (donald-trump_49948900.jpg)

Foto: Agerpres

"Serviciul Secret nu este politic"

Cheatle a spus că va „colabora cu comitetele adecvate ale Congresului pentru orice acțiune de supraveghere”.

Aceasta a declarat pentru ABC că: „Serviciul Secret nu este politic. Securitatea nu este politică. Siguranța oamenilor nu este politică. Și asta este lucrul pe care ne concentrăm ca agenție”. Ea a mai spus că a încercat să ia legătura cu Trump, însă nu a vorbit cu el.

Cheatle a respins din nou vehiculările din mass-media de dreapta conform cărora echipa lui Trump a cerut protecție sporită și a fost refuzată ori că resursele au fost redistribuite pentru a o proteja pe Prima Doamnă, Jill Biden.

Critica s-a concentrat și pe posibile eșecuri operaționale, inclusiv precizări conform cărora atacatorul a fost identificat, dar nu a fost abordat înainte de a deschide focul. „Nu am toate detaliile încă, dar a fost o perioadă foarte scurtă de timp”, a spus Cheatle. "Găsirea acelei persoane, identificarea ei și în cele din urmă neutralizarea ei au avut loc într-o perioadă foarte scurtă de timp, ceea ce este foarte dificil", a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel