Directorul executiv al Reddit a numit TikTok „aplicație de spionaj”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Directorul executiv și co-fondatorul Reddit a numit aplicația TikTok „practic un parazit".

Directorul executiv și co-fondatorul Reddit, Steve Huffman, a numit aplicația TikTok „practic un parazit", din cauza îngrijorărilor legate de intimitatea utilizatorilor, conform The Verge. Huffman a denunțat în mod specific practica de a amprenta a aplicației.

„Poate că o să regret acest lucru, dar nu pot să înțeleg TikTok", a spus Huffman la un eveniment. „Privesc aplicația ca, practic, un parazit, fiindcă ascultă mereu, are o tehnologie de amprentare de-a dreptul terifiantă și nu aș reuși să instalez o astfel de aplicație pe telefonul meu".

Amprentarea periculoasă

 (w670)

Amprentarea la care se referă șeful Reddit este o combinație de urmărire a sunetului și a browser-ului, pentru a determina ce utilizatori vizionează și distribuie un videoclip atât de aplicație, cât și pe web. ByteDance, compania care deține TikTok, spune că amprentarea este folosită pentru a „identifica comportamente malițioase ale browser-urilor", însă site-ul funcționează perfect și fără acele scripturi.

Le spun oamenilor să nu instaleze acea aplicație de spionaj pe telefon", a mai spus Huffman.

Creștere mai rapidă decât Facebook

 (w670)

Directorul Reddit nu este singurul executiv îngrijorat de TikTok. Unul dintre conducătorii Facebook, Sheryl Sandberg, a făcut comentarii similare, spunând că este îngrijorată despre aplicație. „Este uriașă, crește foarte rapid și au ajuns la cifre mari mai repede decât am reușit noi", a spus ea.

Bineînțeles, Sandberg a făcut comentarii legate de siguranța utilizatorilor, referindu-se la TikTok drept la „o companie chineză".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel