Data publicării:

Directorul de la Cultură care l-a supărat pe Radu Mazăre, înlocuit

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Cultura
WhatsApp
radu mazare
radu mazare

Directorul din Ministerul Culturii care l-a supărat pe Radu Mazăre a fost înlocuit. Ministrul Daniel Barbu a schimbat conducerea Direcţiei Patrimoniu Cultural. Radu Mazăre  i-a reproșat directorului Mircea Angelescu că blochează dezvoltarea stațiunii Mamaia, prin fonduri europene, refuzând să avizeze Planul Urbanistic Zonal.

Daniel Barbu a confirmat pentru DeCe News că schimbarea a fost decisă în cursul zilei de marți, fără să facă alte comentarii. Din informațiile DeCe News, directorului interimar i s-ar fi reproșat că a trimis adresa către Primăria Constanța fără semnătura ministrului sau a secretarului de stat.

În lipsa unor dovezi oferite de primarul de Constanța, nimănui nu i se poate imputa nimic legat de solicitarea unor avantaje materiale. De altfel, Radu Mazăre a retractat declarațiile din prima zi, când spunea că i s-au cerut bani de la Ministerul Culturii. Marți, Mazăre spunea doar că i-au ajuns la ureche informații că i s-ar cere șpagă, prin intermediari.

Pe de altă parte, solicitările Direcției Patrimoniu  Cultural erau legale. Hotelul Rex și Vila Regală sunt monumente care trebuie protejate. Ministerul Culturii va aproba cu unele recomandări planul Primăriei Constanța, astfel încât dezvoltarea zonei să nu afecteze patrimoniul cultural al stațiunii, atât cât este acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel