Data publicării:

Director de școală catolică, suspendat pentru că a pus un copil de culoare să-și ceară scuze în „modul african”, adică în genunchi

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Directorul unei școli catolice din Long Island, New York, a fost trecut în șomaj tehnic după ce ar fi făcut un elev de culoare să îngenuncheze pentru a-și cere iertare, numind acest lucru „modul african” de a se scuza.

Conform CNN, bărbatul alb era director la Școala St. Martin de Porrres din Hempstead, iar plângerea a venit de la Trisha Paul, mama băiatului de 11 ani umilit. „Nici nu iertăm, nici nu acceptăm acțiunile directorului nostru. Incidentul nu reflectă valorile noastre de lungă durată sau protocoalele în vigoare privind problemele legate de elevi”, a spus James Conway, director interimar.

Mama copilului a spus, marți, că fiul său era trist după ce venise de la școală. Când l-a întrebat ce s-a întâmplat, copilul i-a spus că un profesor i-a rupt o temă și l-a dus în biroul directorului. Acolo, directorul i-a ordonat copilului de 11 ani să îngenuncheze în fața profesorului în semn de iertare. Acesta era „modul african” de a cere scuze, a mai spus directorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel