Directoarea acuzată că bătea copiii rămâne sub control judiciar
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 07 apr 2016, 16:27
WhatsApp
Ioana Neagu, directoarea grădiniţei din Capitală, acuzată de rele tratamente asupra minorilor, rămîne în libertate. 

 Tribunalul București a decis ca directoarea grădiniței Flipper din București, Ioana Neagu, să rămână sub control judiciar, informează B1 TV. Astfel, magistrații au respins contestația depusă de procurori la decizia dată pe 31 martie de Judecătoria Sectorului 5.

Neagu este cea care a fost prinsă de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă. Înregistrarea video a ajuns în presă. Ulterior s-a descoperit că grădinița funcționa fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

Decizia primei instanțe de plasare a directoarei sub control judiciar a fost motivată prin faptul că aceasta nu are antecedente și părinții au și ei partea lor de vină.

Judecătorul de drepturi și libertăți a susținut că părinții sunt de vină pentru că nu s-au interesat să vadă dacă grădinița are autorizație din partea ARACIP. Acesta a mai considerat că părinții sunt direct responsabili de ce li se poate întâmpla copiilor lor dacă merg la o grădiniță neautorizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?