Directivă UE: Tații vor fi obligați să treacă la schimbat de scutece
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tata_bebelus
tata_bebelus

Potrivit unei directive  europene, de la 1 martie, 2012, ambii părinți vor fi obligați să-și ia concediu pentru îngijirea nou-născutului. Conform legislaţiei, cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.

În timpul în care tatăl preia responsabilităţile casnice, mama va merge la muncă şi nu va mai primi în acea perioadă indemnizaţia de creştere a copilului, dar, în schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat după aceeaşi regulă: 75 % din media veniturilor nete, realizate în cele 12 luni dinaintea naşterii copilului.

Noua reglementare se aplică pentru copiii născuţi după 1 martie 2012. Indemnizaţia de creştere a copilului nu poate depăşi 3.400 de lei şi, până acum, putea fi luată ori de mamă, ori de tată, după cum îşi dorea fiecare cuplu în parte. În ultimii ani, numărul bărbaţilor români care au intrat în concediu de paternitate a crescut, mai ales pe fondul crizei şi al pierderii joburilor.

În timpul în care tatăl preia responsabilităţile casnice, mama va merge la muncă şi nu va mai primi în acea perioadă indemnizaţia de creştere a copilului, dar, în schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel