Data publicării:

Direcţia Silvică are un excedent de 100.000 de puieţi de molid şi salcâm

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Stiri
WhatsApp

Direcţia Silvică Sălaj are, din pepinierele proprii, circa 100.000 de puieţi de molid şi salcâm pe care îi oferă spre vânzare sau ca sponsorizare, pentru persoanele fizice sau juridice care doresc să facă împăduriri.

"Direcţia Silvică Sălaj dispune de un excedent de aproximativ 100.000 puieţi forestieri, din speciile molid şi salcâm, care poate fi valorificat către persoanele fizice sau juridice interesate. Sunt puieţi produşi în pepinierele proprii, majoritatea fiind de molid şi circa 10.000 de salcâm. Putem oferi puieţii ca sponsorizări, pentru cei care îndeplinesc condiţiile, sau contra cost", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dănuţ Fogoş, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Sălaj.

Potrivit acestuia, preţul unui puiet de molid este de 0,8 lei, iar cel al unui puiet de salcâm de 0,5 lei.

Direcţia Silvică Sălaj a utilizat o parte din puieţii produşi în cadrul programului anual de regenerare a pădurilor, care cuprinde o suprafaţă totală de 64 ha. Până la 1 octombrie au fost deja realizate împăduriri pe 22 de hectare, diferenţa urmând a acoperită cu regenerări naturale.

Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor executate de către Direcţia Silvică Sălaj pe întreg anul 2019 depăşeşte suma de un milion lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel