Data publicării:

Direcția pentru Protecția Animalelor. Ce este această structură și cum poți face o sesizare / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Daniel Radu, Comisar șef - Direcția pentru Protecția Animalelor, a fost invitat la emisiunea Culisele Justiției, moderată de Laura Duță, unde a vorbit despre această structură de specialitate (DPA) și cum se poate face o sesizare. 

„Pentru că la nivelul societății există necesitatea punerii în aplicare cu strictețe a legislației incidente domeniului a fost înființată această direcție în cadrul Inspectoratului General de Poliție.

Vorbim despre o structură specializată organizată la nivelul fiecărui județ, respectiv la nivelul Poliției Capitalei în care activează, pe lângă polițiști și ofițeri de poliție, medici veterinari specializați care pot constata diferite leziuni pe care le pot prezenta animalele.

Principala atribuție a acestei noi structuri este constatarea faptelor de natură contravențională și penală în domeniul protecției animalelor care să conducă în final la bunăstarea animalelor și la protejarea acestora.”, a spus Daniel Radu. 

Cine va cheamă? Cum se întâmplă să fiți chemați?

„Ca în oricare alt domeniu din sfera Poliției Române, dacă un cetățean ia cunoștință despre comiterea unei fapte de natură contravențională sau penală incidentă acestui domeniu, are mai multe posibilități de a ne sesiza.

Dacă vorbim de o situație urgentă care se produce atunci și ar impune intervenția de îndată a polițiștilor, inclusiv pentru salvarea vieții animalului respectiv, orice cetățean are la dispoziție numărul unic de urgență 112.

Pentru a putea semnala alte situații non urgente, care nu  impun neapărat intervenția imediată a polițiștilor, acel cetățean poate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție, poate să trimită un email pe pagina oficială a instituției la secțiunea dedicată acestui scop sau se poate prezenta la sediul unității de poliție să denunțe personal fapta respectivă.”, a spus Daniel Radu. 

Ce amenzi primesc cei care chinuie animalele? Se face pușcărie pentru tortură și maltratare? Pot fi capturate toate animalele sălbatice?

Toate aceste întrebări și nu numai își vor găsi răspunsul în interviul de la DC News TV și DC News, unde invitatul Laurei Duță va fi comisarul-șef din cadrul DPA, Daniel Radu.


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/  
Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv/  
Instagram: https://www.instagram.com/rodcnews/  
Site: https://ww.dcnews.ro/  
TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews/  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel