Diplomat rus demisionează din ONU: „Nu mi-a fost niciodată atât de rușine de țara mea”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Boris Bondarev a lucrat ca consilier pentru Moscova la ONU: „Acest război este o crimă împotriva Occidentului, dar și împotriva poporului nostru”.”

Un diplomat rus, care lucra ca consilier al Națiunilor Unite pentru Moscova, și-a dat demisia spunând că „niciodată nu i-a fost atât de rușinat de țara mea”. Anunțând decizia sa, bărbatul, Boris Bondarev, a scris în scrisoarea sa de demisie că „pur și simplu nu mai poate împărtăși această ignominie sângeroasă, fără sens și absolut inutilă”, potrivit Europa Today.

În scrisoare, care a fost postată pe Twitter de Hillel Neuer, directorul executiv al UN Watch, un ONG pentru drepturile omului cu sediul la Geneva, Elveția, diplomatul l-a descris pe ministrul rus de externe Serghei Lavor drept „un bun exemplu de gradare a acestui sistem”.

Bărbatul, care a lucrat și la dicasterul condus de Lavrov, a adăugat: „Îmi pare rău să recunosc că în toți acești 20 de ani nivelul minciunii și lipsei de profesionalism în activitatea Ministerului de Externe a crescut continuu”, și că munca „nu este despre diplomație”, ci doar despre „război, minciuni și ură”. Bondarev a mai spus că războiul lui Vladimir Putin  este împotriva Ucrainei „și, de asemenea, împotriva întregului Occident.

În opinia sa, „cei care au conceput acest război își doresc un singur lucru: să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate opulente fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile ca mărime și cost cu întreaga flotă a marinei ruse”. Și pentru a realiza acest lucru „sunt dispuși să sacrifice toate viețile necesare și mii de ucraineni și ruși au murit deja din acest motiv”.

Citește și...

Bilanțul deceselor soldaților ruși din Ucraina este similar cu cel al războiului din Afganistan

usia ar fi suferit pierderi însemnate în primele trei luni ale războiului din Ucraina, bilanțul morților fiind similar cu cel al războiului din Afganistan purtat de Uniunea Sovietică. 

"O combinație de tactici slabe la nivel scăzut, o acoperire aeriană limitată, o lipsă de flexibilitate și o abordare de comandă pregătită să consolideze eșecul și greșelile repetate a dus la această rată ridicată a victimelor, care continuă să crească în ofensiva din Donbas", a declarat ministerul într-o actualizare a informațiilor, scrie Mediafax. 

Marți se împlinesc trei luni de când Rusia și-a lansat asaltul asupra Ucrainei, la 24 februarie. Invazia sovietică în Afganistan a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989. Bilanțul oficial al morților sovietici în timpul războiului din Afganistan a fost de aproximativ 15.000 de soldați. În martie, înalți oficiali NATO au estimat că până la 15.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în Ucraina doar într-o singură lună.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel