Diplomat francez: UE nu este pregătită să integreze Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Uniunea Europeană nu este pregătită pentru integrarea Ucrainei, a reiterat sâmbătă şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de învestire a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, care tocmai insistase asupra voinţei de aderare a Kievului la UE.

Poroşenko a susţinut "un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decât sunt pregătite să accepte statele UE", a declarat Fabius pentru I-télé, notează Mediafax.

"Când Poroşenko spune că (Acordul de Asociere cu UE) este prima etapă a unei Ucraine membre UE, atunci când discut cu partenerii mei europeni nu există o majoritate în acest sens, acesta este un lucru clar" , insistă Fabius.

"Convingerea noastră este să spunem că Ucraina este în Europa, dar că Ucraina ar trebui să aibă relaţii atât cu UE, cât şi cu Rusia", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean s-a angajat sâmbătă, în discursul de învestire, în Parlament, la Kiev, să menţină unitatea ţării, a cărei parte de est este devastată de o insurecţie separatistă prorusă, şi să conducă această fostă republică sovietică spre UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel