Data publicării:

Dinicu de la Ferma Dacilor, „bodyguardul” lui Doru Ioan Tărăcilă. Ministrul de Interne rupe tăcerea în emisiunea lui Ioan Korpos, la România TV

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Doru Ioan Tărăcilă
Doru Ioan Tărăcilă
Numele lui Doru Ioan Tărăcilă a reapărut în spațiul public odată cu tragedia de la Ferma Dacilor.

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a fost „bodyguardul” lui Doru Ioan Tărăcilă, parlamentar în mai multe legislaturi, fiind ministru de Interne între 1994 și 1996.

Doru Ioan Tărăcilă va rupe tăcerea, vineri seară, de la ora 22.00, în direct, la România TV, în emisiunea jurnalistului Ioan Korpos. Vom vedea împreună ce dezvăluiri va face.

Doru Ioan Tărăcilă a fost senator în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004 și 2004-2008 ales în județul Călărași pe listele partidului FSN, FDSN, PDSR și PSD. De asemenea, a fost vicepreședinte al Senatului.

2. -imagine fara descriere- (doru-ioan-taracila_24646800.jpg)


În toata perioada cât a fost parlamentar, a lucrat în Comisia juridică și în Comisia de apărare. În perioadele 1990-1991 și 2001-2003, a lucrat in Comisia Constituțională ocupând funcția de vicepreședinte în a doua comisie.

A fost vicepreședinte PSD, la nivel național, până în anul 2005 și președinte al filialei județene până în aprilie 2009 când s-a autosuspendat.

În perioada 1994-1996, Doru Ioan Tărăcilă a fost Ministrul de Interne în Guvernul Nicolae Văcăroiu. Avocat de profesie, Doru Ioan Tărăcilă a fost Decanul Baroului de avocați din Călărași.

VEZI ȘI: Cornel Dinicu şi ceilalţi doi inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor faţă de care au fost dispuse măsuri preventive au contestat decizia pronunţată, miercuri, de Judecătoria Ploieşti

Conform portalului instanţelor de judecată, Cornel Dinicu, arestat preventiv pentru 30 de zile, dar şi Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, care au primit arest la domiciliu, au contestat aceste măsuri.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

„Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (...) Faţă de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 - 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de "cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată", desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova", a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel