Data publicării:

Dîncu: Nu merge șantajul lui Putin. E o înfundătură a istoriei în care a intrat

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu
„Istoria ne-a arătat că războaiele nu se termină când mor foarte mulți oameni sau când au dispărut armele”, a spus, la DefenseRomania și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Haideți să ne gândim la următorul lucru. PIB-ul Rusiei este mai mic decât PIB-ul Italiei. Istoria ne-a arătat că războaiele nu se termină când mor foarte mulți oameni sau când au dispărut armele. Războiul se termină când nu mai sunt bani. Atunci se termină un război! Putin nu poate suporta costurile, mai ales când este blocat din toată lumea”, a spus, la DefenseRomania și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. „Un asemenea blocaj economic va aduce pagube mari și Europei”, a mai spus Vasile Dîncu.

„Voința națiunilor este puternică și nu va merge șantajul lui Putin. Cred că este o înfundătură a istoriei în care a intrat Putin”, a subliniat ministrul în cadrul interviului.

Rusia invadează Ucraina. Dîncu, despre România și cea mai mare criză

Youtube video image

 

Amintim că, în cadrul interviului, ministrul Vasile Dîncu a făcut și următoarele precizări: „Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener. (...) Europa, în istoria chiar recentă, a vrut Rusia parteneră, nu pe Putin, ci Rusia cu resursele și oamenii ei. Au încercat europenii. Chiar și în această perioadă, s-au văzut, la început, ezitări în a sancționa Rusia, când se credea că nu va ajunge să invadeze Ucraina”, a explicat ministrul.

„Cred că este mai puțin probabil să avem un război rece, pentru că nu mai este jumătatea lumii cu jumătatea lumii. Este vorba doar despre o țară, chiar dacă e o țară mare. (...) Izolând o țară, nu cred că poate să reziste politic un lider”, a mai spus, la DefenseRomania și DCNews, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.    

Citește și: EXCLUSIV DCNews - Ucraina cere de urgență României ajutor medical de război, inclusiv garouri pentru oprirea sângerării. Apel disperat din Odessa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel