Data actualizării:
Data publicării:

Dinamo - CSA Steaua, derby pentru promovare. Victorie clară pentru "Câini"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Peste 15.000 de persoane vor asista, de pe Arena Naţională, la derby-ul Dinamo - CSA Steaua, din playoff-ul ligii secunde de fotbal. 

Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0 (0-0), luni seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a noua a fazei play-off a Ligii a II-a de fotbal.

Dinamo s-a impus prin golurile marcate de Deniz Giafer (77) şi Lamine Ghezali (90+4, 90+9 - penalty) şi mai speră la promovarea directă în Superligă.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a dominat jocul şi a avut prima ocazie în min. 25, când Ahmed Bani a centrat, Ghezali a reluat spre poartă, dar David Dincă a respins. Gazdele au avut alte două ocazii în finalei primei părţi, când Răzvan Patriche a reluat în bară după un corner (42), iar şutul lui David Irimia (45), din 7 metri, a fost respins de Dincă.

În debutul reprizei secunde, jocul a fost întrerupt circa şase minute (min. 52-58), din cauza fumului produs de torţele şi fumigenele aruncate pe teren din peluza echipei Steaua.

Steaua putea deschide scorul în min. 74, când bulgarul Ciunciukov a reluat spectaculos cu capul din centrarea lui Drăghici, dar Dujmovic a apărat.

Dinamo a deschis scorul în min. 77, când fundaşul Deniz Giafer a reluat în plasă mingea respinsă de Dincă la şutul lui Alex Pop. Gazdele au mai ratat o ocazie prin Ghezali (83), care a şutat peste poartă din marginea careului.

Dinamo şi-a dublat avantajul în min. 90+4, când De Moura a lansat un contraatac, iar Ghezali a marcat după ce a combinat cu Bani. Ghezali a închis tabela (90+9), dintr-un penalty, după ce Florescu a fost faultat de Adrian Ilie.

Mingea de joc a fost adusă cu drona.

Dinamo şi Oţelul Galaţi sunt la egalitate de puncte, 46, dar Oţelul are un joc mai puţin, pe care îl va disputa marţi, în deplasare, cu Gloria Buzău (19:00).

În ultima etapă din play-off (21 mai), Dinamo va juca în deplasare cu Politehnica Iaşi, iar Oţelul acasă cu Unirea Dej, scrie Agerpres.

Dinamo - CSA Steaua, repriza secundă 

Min 99: GOOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. Este 3-0 pentru alb-roşii. Acelaşi Ghezzali a marcat de la 11 m. 

Min 92: GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. Câinii marchează din nou. Ghezzali a înscris pentru 2-0. 

Min 78: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL DINAMO. Pop șutează din careu, Dincă respinge în față, iar Giafer ajunge primul la balon și trimite în plasă. 

Min 74 Ocazie mare pentru Steaua. Drăghici centrează din dreapta, Chunchukov reia cu capul din 11 metru central, din plonjon, Dujmovic plonjează în dreapta sa și parează în lateral

Min 69 Pe contră, Popa ajunge să tragă din centrul careului, însă are o execuție ratată și trimite mult în stânga

Min 58 S-a reluat jocul. În continuare vizibilitatea pe teren este redusă din cauza fumului

Min. 51: Partida este întreruptă din cauza suporterilor steliști care aruncă torțe din tribune.

Min. 49: Ocazie pentru Dinamo! Ghezali avansează spre careul ”Militarilor”, trimite în fața porții, dar Bani nu ajunge la finalizare.

Min 45: Începe a doua repriză 

Dinamo - CSA Steaua, prima repriză 

Min. 45: Ocazie Dinamo! Ghezali trimite în careu de pe partea dreaptă, Irimia șutează dintr-o poziție ideală, dar Dincă are o intervenție bună și respinge.

Min. 42: Ocazie Dinamo! Bani centrează, Patriche se înalță și trimite cu capul, însă nimerește bara laterală.

Min. 31: Ocazie CSA Steaua! Adi Popa centrează din lovitură liberă, Sabău deviază cu capul, dar balonul ajunge în brațele lui Dujmovic.

Min. 25: Ocazie Dinamo! Bani centrează în fața porții, Ghezali deviază, dar Dincă are o intervenție bună și păstrează scorul neschimbat.

Min 12: Prima ocazie aparţine lui Dinamo. Pop a şutat pe lângă poartă. 

Min 1: A început meciul. 

Dinamoviștii se așteaptă la o asistență de peste 15.000 de persoane. Oaspeții de la CSA Steaua au depășit borna celor 2.000 de bilete cumpărate în peluza rezervată lor.

O victorie a celor de la CSA Steaua ar însemna că Dinamo nu mai poate obține promovarea directă. Oțelul ar urma-o pe Poli Iași în Liga 1.

În această rundă se mai joacă Unirea Dej - Poli Iași (luni, 17:30) și Gloria Buzău - Oțelul Galați (marți, 19:00).

Rămâneţi alături de noi pentru livescore, de la ora 20:30. 

Echipe probabile

Dinamo: Dujmovic - Moura, Giafer, Patriche, Șerban - Larrucea, I. Roșu, Iglesias - Bordușanu, Bani, Ghezali
Antrenor: Ovidiu Burcă

CSA Steaua: Dincă - Corbu, Al. Sabău, Beța, Ad. Ilie - Ad. Popa, Bărbulescu, Șt. Pacionel, Bodișteanu - Chunchukov, Chipirliu 
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Arena Națională, București 
Arbitru: Bogdan Dumitrache / Asistenți: Traian Neacșu și Daniel Ilinca

Jandarmeria, zeci de sancţiuni aplicate suporterilor

Forţele de ordine au întocmit 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale suporterilor la meciul de luni dintre FC Dinamo 1948 Bucureşti şi CSA Steaua Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, au fost întocmite şapte acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii privind regimul materialelor explozive, două acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi un act de sesizare privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, scrie Agerpres.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale - cinci sancţiuni contravenţionale pentru violenţă şi 18 sancţiuni contravenţionale - pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

"Pe această cale, facem apel către toţi suporterii să respecte recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să dea dovadă de dovadă de fair-play şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu menţiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine", arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel