Din culisele teatrului independent, cu trupa Artonic: „O facem cu pasiune și respect pentru meserie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Trei tineri actori talentați și pasionați au urcat joi seară pe scena unei cafenele de pe bulevardul Dacia din București. Au jucat spectacolul, „Monstrul de sub pat", la care publicul s-a arătat foarte încântat. Cei trei actori au stârnit multă emoție și zâmbete. Publicul le-a oferit aplauze sincere pentru un act artistic sincer și foarte muncit. La sfârșitul reprezentației, artiștii au coborât de pe scenă și au luat pulsul sălii direct dintre spectatori.

„Monstrul de sub pat" este o comedie cu accente dramatice, despre dragoste, prietenie și adevăruri ascunse. E o poveste despre anumite lucruri care nespuse la timp, pot naște adevărați monștri. Protagoniștii spectacolului sunt Cristi Constantinescu, Andreea Boșneag și Andreea Roxana Neagu, iar Liliana Câmpeanu este regizorul, omul care veghează din umbră ca totul să iasă bine din punct de vedere tehnic și artistic. Cei menționați fac parte din proiectul de teatru independent Artonic, care desfășoară în prezent mai multe spectacole în București. Pe lângă „Monstrul de sub pat", Artonic are în portofoliu spectacolele „Cu capsa pusă", „Cine iubește" și „Câini".

Cu un nou nume și o nouă identitate vizuală din 2017, Artonic își are originile încă din 2004, an în care Liliana Cîmpeanu, fondator al proiectului și actual regizor a pus în scenă primul spectacol, „De veghe în lanul de secară”. Registrul abordat este unul complex, de la dramă la comedie, mesajul fiecărei montări fiind unul plin de substanță. Scenariile pieselor sunt în special contemporane, inspirate de realitatea curentă.

Am stat de vorbă după spectacol cu Cristi Constantinescu și Liliana Câmpeanu. Am discutat pe scurt despre culisele vieții de artist independent și am primit niște răspunsuri caracterizate de bun simț, modestie și entuziasm, atribute ce caracterizează de altfel proiectul de teatru Artonic.

 

DC News: Felicitări! Nouă ne-a plăcut, voi cum sunteți?

Cristi Constantinescu: Mulțumim! Eu sunt mulțumit de cum a ieșit, colegele mele sunt mai perfecționiste, atât Andreea (Boșneag), cât și Roxana (Neagu). Am învățat în facultate că după spectacol să nu spui nimic legat de părțile mai puțin bune sau care au scârțâit, pentru a nu-i lua publicului din bucuria actului artistic văzut. Pe urmă, să faci o medie între ce ai simțit tu și feedback-ul primit. Pot spune că a fost o provocare, pentru că rolul din seara asta este relativ nou, intrând în spectacol pe o înlocuire a unui fost coleg. Practic, a fost al doilea spectacol pe rolul Chris și există o superstiție că al doilea spectacol este mereu cel mai greu, dar sper ca m-am descurcat.

Liliana Cîmpeanu: Actorii de la Artonic sunt buni, de ce să nu spunem, dar mereu sunt lucruri de îmbunătățit. Constat cu plăcere că de la un spectacol la altul, lucrurile încep să se miște din ce în ce mai bine.

DC News: Cum descrieți proiectul Artonic în câteva cuvinte?

Liliana Cîmpeanu: Trupa de teatru Artonic înseamnă oameni. Niște oameni plini de entuziasm, care au personalitate și mult talent. În același timp, sunt adaptabili, independenți, au spirit de echipă și pun mult suflet în ceea ce fac. 

 

DC News: Cum se trăiește din teatrul independent?

Cristi Constantinescu: În primul rând, satisfacțiile sunt pe plan personal. Ne bucurăm că lumea vine la spectacolele noastre, că e deschisă și către teatrul independent ca modalitate de petrecere a timpului liber. Nu ne îmbogățim făcând asta, însă o facem cu pasiune și respect pentru meserie și sperăm că acest lucru se observă. Am jucat cu la fel de multă dăruire și pentru săli cu 10 persoane, și pentru săli cu 150. Majoritatea dintre noi mai avem și alte job-uri în domeniul artistic sau chiar în alte domenii.

Liliana Cîmpeanu: Dacă vrei să te apuci de teatru cu gândul că ai să faci bani, pleci la drum cu o idee greșită. Nouă ne place ceea ce facem, publicul vine și ne oferă feedback pozitiv și asta contează cel mai mult. Cheltuielile ne sunt împărțite în mod egal, ne autoadministrăm. 

 DC News: Cât de des aveți spectacole și unde vă poate găsi lumea?

Cristi Constantinescu: Avem cam două spectacole pe lună, probabil că vor fi și mai multe. Următorul nostru spectacol va fi „Cu capsa pusă", de Mihai Ignat, pe care-l vom juca la Artist Cafe, de pe Bd-ul Dacia, o dramă cu accente comice, despre durerea din spatele râsetelor, cu Carmen Magdalena Sascău, Radu Catană și cu mine în distribuție, la care vă așteptăm cu drag. Pentru februarie, probabil în perioada Dragobetelui, pentru că ne place să iubim românește, vom juca „Cine iubește", un spectacol cu o distribuție mai mare, un spectacol cu mult haz, despre amanți și amante. Cei care doresc să ne vadă, pot ține legătura cu noi pe Facebook, prin intermediul paginii de Facebook Artonic - facebook.com/Artonic.Teatru, unde suntem destul de activi și ținem legătura cu comunitatea.

Link pagina oficială Artonic 

Link spectacol „Cu capsa pusă" - 18 ianuarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel