Din ce cameră trebuie să începem curățenia în apartament? Toate gospodinele fac această greșeală
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Din ce cameră trebuie să începem curățenia în apartament. Toate gospodinele fac această greșeală. Sursa - Pexels.com
Din ce cameră trebuie să începem curățenia în apartament. Toate gospodinele fac această greșeală. Sursa - Pexels.com
Curățenia generală în apartament presupune un volum mare de muncă în fiecare cameră. 

Planificarea necorespunzătoare a acestui proces poate duce la faptul că unele zone din casă sunt uitate.  De aceea, curățenia generală depinde direct de planul preliminar.

Așadar, în efortul de a scăpa rapid de murdărie, multe gospodine pornesc curățenia generală din cele mai murdare zone și camere. Astfel, curățenia începe cu baia și toaleta.

Această abordare este fundamental greșită. Este important să începeți curățenia, concentrându-vă pe locația camerelor.

Pernele și pilotele vor fi perfect curate: ai nevoie de două ingrediente simple și de o mașină de spălat


Experții consideră că activitatea de curățenie trebuie începută de la cea mai îndepărtată cameră de la ușa din față, trecând, apoi, prin toate camerele, îndreptându-ne spre ieșire.

Așadar, penultima etapă a curățeniei generale va fi holul. Dar curățarea finală se face în baie și toaletă. Așa că poți evita să vă întoarceți în același loc de mai multe ori.

În plus, este important să începeți curățenia cu ștergerea prafului de pe rafturile de sus. 

 

 

BONUS. Curăță baia, geamurile, podelele și hainele cu o singură metodă naturală: bunicile noastre foloseau, zilnic, acest truc

 

În ciuda caniculei, curățarea casei rămâne una dintre sarcinile care trebuie îndeplinite zilnic.

Desigur, putem ignora activitatea, însă mai devreme sau mai târziu va trebuie să o facem. Prin urmare, este mai bine să nu acumulați prea multe treburi casnice și să oferiți, zilnic, o împrospătare plăcută tuturor încăperilor.  

Piața oferă multe produse dedicate curățării și igienizării casei noastre. Unele dintre ele pot fi folosite și pentru alte treburi casnice. Este cazul balsamului de rufe, un produs care se pretează la rezolvarea multor probleme casnice. Cu toate acestea, numărul gospodinelor care caută cele mai bune remedii naturale crește.

Bijuteriile s-au înnegrit din cauza apei mării? Folosește aceste ingrediente și inelele vor străluci din nou

În special, nu toată lumea știe că putem folosi un singur produs pentru a curăța baia, geamurile, podelele și hainele. Un ingredient care are multe calității: curăță, degresează și parfumează. În plus, este și destul de ieftin. Un remediu 100% natural pe care bunicile îl foloseau des și care este încă îndrăgit de mulți oameni astăzi. 

 

Mașina de spălat miroase a mucegai? Trebuie să o igienizați urgent cu un produs super ieftin și eficient

 

Vorbim despre săpunul de Marsilia. Un produs natural, realizat din uleiuri vegetale care pare să aibă origini franceze.

Săpunul de Marsilia este potrivit și pentru curățarea perfectă a băii. Este indicat să turnați puțin săpun lichid peste un burete umezit cu apă. Apoi, ștergeți robinetele și gresia cu buretele. Cu aceeași procedura și folosind un alt burete spălați și obiectele sanitare. Apoi, clătiți și lustruiți toate suprafețele cu o cârpă curată de bumbac.

 

Cum să curățați podelele în 5 minute

 

Curățarea podelelor va fi foarte ușoară cu săpunul de Marsilia. Degresează, parfumează și, mai ales, nu lasă urme. În plus, ca produs delicat, poate fi folosit pentru curățarea tuturor tipurilor de pardoseli.

Uleiul de măsline poate fi folosit nu doar în bucătărie: vei rămâne fără cuvinte când vei afla acest remediu  

Turnați o lingură de săpun într-o găleată cu aproximativ 3 litri de apă. Apoi, frecați podelele cu o cârpă, insistând asupra celor mai încăpățânate pete. Murdăria va dispărea în cel mai scurt timp.

 

Oglinzi și geamuri strălucitoare

 

Atenție: acest ingredient natural este excelent și pentru curățarea geamurilor și a oglinzilor. Adăugați puțin săpun într-un lighean cu apă rece. Se amestecă și se scufundă o cârpă din microfibră în soluție. Apoi, stoarceți ușor cârpa și ștergeți cu ea sticla. Se lustruiește apoi cu o foaie de ziar. Rezultatul va fi extraordinar.

 

Haine parfumate

 

Săpunul de Marsilia este cu adevărat fabulos și pentru a spăla hainele. Puneți două linguri de fulgi de săpun la un litru de apă, apoi turnați soluția în tambur: petele vor dispărea ușor, iar rufele tale vor mirosi frumos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel