Dimitriu (CCIB): Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Thailanda a ajuns la 300 de milioane de dolari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Thailanda au ajuns anul trecut la 300 de milioane de dolari, 2018 fiind cel mai bun an din acest punct de vedere, a declarat, marţi, Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în deschiderea Forumului de Afaceri România-Thailanda.

"De ce un forum de afaceri România-Thailanda? Face parte din strategia camerei noastre de comerţ de abordare a pieţelor non-UE, strategie care se concretizează cu destinaţii în general din Asia, în special din Asia de Sud-Est", a spus el.

Delegaţia din Thailanda a numărat 14 firme şi 23 de participanţi.

"Anul 2018 a fost cel mai bun an din punctul de vedere al schimburilor comerciale dintre cele două ţări, adică 300 de milioane de dolari. În primul semestru al acestui an, importurile au crescut la peste 160 de milioane de dolari, iar exporturile noastre au crescut foarte puţin, la 70 de milioane de dolari. Însă, urmărind structura schimburilor comerciale, vom observa că sunt domenii cu potenţial mare de îmbunătăţire a relaţiilor comerciale", a continuat Dimitriu.

Potrivit CCIB, principalul obiectiv al forumului vizează stabilirea de contacte între reprezentanţii mediului de afaceri român şi membrii misiunii economice din Regatul Thailandei, care activează în domeniile: sănătate şi produse de îngrijire a pielii (inclusiv uleiuri din plante), industrie uşoară (marochinărie din piele de crocodil, tricouri), produse de uz casnic, fructe thailandeze (uscate, procesate), peşte uscat, orez, orhidee.

Reprezentanţii companiilor thailandeze au avut ocazia de a face o scurtă prezentare a activităţii lor şi a oportunităţilor de cooperare cu firmele româneşti, urmând ca apoi să intre în dialog cu oamenii de afaceri din ţara noastră, interesaţi de identificarea de noi clienţi, furnizori sau parteneri de afaceri, cunoaşterea condiţiilor şi posibilităţilor investiţionale.

Tot marţi, între orele 16:30 şi 18:30, în acelaşi spaţiu, va avea loc "Festivalul Fructelor Thailandeze" în cadrul căruia va fi expusă o gamă largă de fructe din această ţară şi va fi prezentat modul tradiţional în care acestea se consumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel