DIICOT: Grup infracţional specializat în trafic de droguri, destructurat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional specializat în trafic de droguri. 

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional specializat în trafic de droguri, în urma unei anchete pornite după altercaţia din toamna anului trecut, în urma căreia un bărbat a decedat şi altul a fost rănit, petrecută în Piaţa Constituţiei din Capitală. Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis miercuri AGERPRES, pe 11 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şase persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc. 

Ce măsuri s-au luat 

Sursa citată menţionează că, în perioada august 2019 - iunie 2020, cele şase persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc. 'Astfel, în urma anchetei privind altercaţia ce a avut loc în data de 29 septembrie 2019, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri a fost sesizată prin ordonanţă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la faptul că, în urma efectuării percheziţiilor domiciliare, în locuinţa numitului R.R. au fost identificate o serie de bunuri, printre care şi cantităţile de 13.25 grame pulbere care conţine Lidocaină şi 0.62 grame grame pulbere care conţine a-PHP, Lidocaină şi Glucoză', precizează anchetatorii. Anchetatorii spun că în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că una dintre persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu M F, B L, B G, C M şi V M, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, pe care l-ar fi sprijinit prin acţiuni distincte constând în procurarea drogurilor şi a unor substanţe interzise la deţinere(etnobotanice), depozitarea şi punerea în vânzare a acestora, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, către consumatori din zona centrală a municipiului Bucureşti.

'Pe 11 iunie, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate 18 pungi, 66 plicuri şi diferite cantităţi vărsate totalizând 500 de grame de prafuri susceptibile a avea efecte psihoactive, 100 de grame de heroină, 60 de comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 1.500 lei şi 105 euro susceptibili a proveni din activitatea ilicită', se arată în comunicat.

De asemenea, procurorii informează că au fost ridicate 2 cântare electronice de precizie, mai multe seringi hipodermice ce conţin lichid stupefiant pregătit pentru administrare, sute de seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile şi cartele sim, 2 reţete pentru medicamente cu conţinut stupefiant ce prezintă suspiciuni de contrafacere, diferite materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi porţionarea drogurilor şi substanţelor cu efecte psihoactive. 'Totodată, în urma descinderilor au fost identificate peste 100 de persoane depistate în imobilele percheziţionate. Majoritatea spaţiilor folosite de acestea sunt imobilele de dimensiuni mari, naţionalizate sau cu proprietar necunoscut, în care locuiesc după ce ar fi pătruns acolo în mod abuziv', mai precizează DIICOT, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel