DIICOT Craiova, anunţ de ultimă oră. Gheorghe Dincă, acuzat de omor calificat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
DIICOT Craiova a anunţat, în această seară, că au extins acuzaţiile asupra lui Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, la omor calificat. 

Giorgiana Hossu, procuror în cadrul DIICOT Craiova, a făcut anunţul în această seară, într-o declaraţie de presă la sediul instituţiei, la finalul unor audieri care au durat toată ziua. Astăzi, Gheorghe Dincă şi-a recunoscut crimele şi chiar a oferit detalii cu privire la modul în care le-a ucis pe cele două fete. 

"S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul infracţiunii de omor calificat. La 25 iulie 2019, în jurul orei 12,00, ar fi ucis-o pe minora de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei prin constrângere, răpire. Vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie masivă, în faţa căreia minora nu a avut şanse să se apere. În cenuşa aflată într-un butoi metalic au fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor şi o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În maşina inculpatului a fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale. În această seara, Institutul Naţional de Criminalistică a transmis raportul din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei cât şi al inculpatului", a transmis Giorgiana Hossu. 

Apelul la 112, fatal pentru Alexandra 

"Pe parcursul audierilor, inculpatul a mărturisit că a omorât-o pe fată când a surprins-o cu telefonul în mână!", a mai spus procurorul Giorgiana Hossu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel