DIICOT, percheziţii în Argeş şi Maramureş. Colaborare cu anchetatorii din Elveţia
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
La data de 16.01.2019, procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti efectuează un număr de unsprezece percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Maramureş.

Mascaţii descind la locuinţele a nouă suspecţi (majoritatea din Câmpulung, jud. Argeş), cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism, simultan fiind efectuate 2 percheziţii domiciliare de către autorităţile judiciare din Cantonul Vaud, Elveţia.

În cauză există suspiciunea rezonabila că, în perioada octombrie 2016 - octombrie 2017, suspecţii au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal chiar şi în condiţii de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor. Majoritatea suspecţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client.

Tânără ucisă de un "client"


Printre persoanele exploatate se află şi o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecţi de la un suspect, care o recrutase prin metoda loverboy. La data de 30.11.2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuţit, cadavrul acesteia fiind transportat şi abandonat într-o pădure din apropierea oraşului francez Becanson, situat la graniţa cu Elveţia.În urma cercetărilor efectuate in cauza, a rezultat că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste 2 milioane de euro.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane.Pentru probarea activităţii infracţionale au fost organizate întâlniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum şi în Elveţia şi în România, împreună cu autorităţile judiciare din Elveţia, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă.Sprijinul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.Acţiunea a fost efectuata cu sprijinul IJJ Argeş.

DIICOT face precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Vezi şi: Dăncilă, ședință de URGENȚĂ la Guvern

Badea, DECIZIE privind rămânerea pe post după ce a aflat audiențele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel