Digitalizare la Registrului Comerţului. Ce formalităţi sunt ELIMINATE
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a dispus astăzi, 19 august 2020, punerea în dezbatere publică a Proiectului de ordin al Ministrului Justiţiei pentru modificarea şi completarea normelor metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor nr. 2594/C/2008.

Prin Ordinul Ministrului Justiţiei se elimină unele formalităţi care nu mai prezintă utilitate în condiţiile în care informaţiile sau înscrisurile pot fi obţinute din baza de date a Registrului Comerţului sau prin mecanisme de colaborare interinstituţională, unele dintre aceste formalităţi putând constitui chiar şi impedimente în procedura de transpunere a Directivei Digitalizare.

Acesta reprezintă prima etapă ce precede şi pregăteşte reforma legislativă a reglementării primare prin care se va transpune, în legea română, Directiva Digitalizare şi care va permite constituirea şi înregistrarea în integralitate pe cale electronică a societăţilor, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la ghişeu în nicio etapă a procesului de înfiinţare.

Proiectul de ordin poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la http://www.just.ro/proiect-de-ordin-pentru-modificarea-si-completarea-normelor-metodologice-privind-modul-de-tinere-a-registrelor-comertului-de-efectuare-a-inregistrarilor-si-de-eliberare-a-informatiilor-aprobate-prin/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel