Digestie, alimente de evitat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ouă
Ouă
Unele alimente pot încetini foarte mult procesul de digestie. 

Printre aceste alimente se numără brânza și laptele. Este de preferat să alegi un iaurt natural care conține probiotice,  acele bacterii bune care ajută sistemul digestiv. Cartofii prăjiţi, chiftelele, gogoşile şi toate alimentele de tip fast-food au un conţinut mare de grăsimi, iar prin prăjire devin foarte greu de digerat pentru stomac.  

Ouăle au un conținut foarte mare de proteine de calitate, însă dezavantajul lor este acela că sunt sărace în fibre. Dacă optezi pentru o omletă în care să adaugi spanac, dovlecei, și pe care să o consumi împreună cu o salată de crudități, atunci furnizezi un plus de fibre care pot să ajute sistemul digestiv să funcționeze bine.

Dulciuri 

Produsele de patiserie și prăjiturile încetinesc foarte mult digestia. Ar fi de preferat să fie consumate ocazional. Au o consistență uscată, care nu va ajuta deloc dacă suferi de constipație. Când ai poftă de ceva dulce, poți alege căpșunile/afinele/perele amestecate cu iaurt natural și puțină miere de albine.

De asemenea, câteva cești cu cafea sau ceai verde/negru pot să aibă un efect benefic, însă există și situația în care acestea pot să constipe. Cofeina din cafea, ceai și băuturile carbogazoase împiedică corpul să rețină lichidele necesare digestiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel