Dietă. Secretul revoluționar pentru femeile care nu pot slăbi. Opriți dieta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Femeile care se chinuie de mai mult timp să slăbească, fără niciun rezultat, ar trebui să oprească dieta în acest moment. Există un secret care le poate ajuta să piardă în greutate sănătos, fără diete chinuitoare.

Mănânci de cinci ori pe zi și pierzi 2 kilograme pe lună. Cel puțin așa au stat lucrurile în cazul unei femei care s-a lăsat pe mâna speciliştilor, după nenumărate cure de slăbire care i-au dat organismul peste cap.

Este vorba despre Euphoria Retreat, un SPA din Peloponez, Grecia, pentru femeile care nu pot să piardă în greutate, bazat pe programul Nutrigenomics. Se axează pe noul domeniu al epigeneticii: modul în care nutriția și stilul de viață pot influența modul în care sunt exprimate genele noastre. Femeilor li se fac analizele, li se măsoară grăsimea și modul în care funcţionează metabolismul lor. De asemenea, primesc o adevărată lecție de biochimie şi tot soiul de sfaturi medicale, programe de gimnastică.

Masajele sau echilibrarea chakrelor, acupunctura sunt şi ele pe listă. Cu ajutorul meditaţiei şi prin cursurile de yoga sunt eliminate stresul şi tensiunea din întregul corp.

Totul la Euphoria este adaptat pentru fiecare persoană în parte. Cu toate acestea, există câteva reguli generale pentru o pierdere în greutate sănătoasă, care poate fi urmate și la domiciliu, scrie dailymail.co.uk.

Vezi și: Dieta cu ghimbir. Slăbești până la 18 kilograme

Planul Euphoria


1. Consumați trei mese principale pe zi, plus două (sau chiar trei) gustări. Scopul este să mănânci la fiecare 3-4 ore.

2. Mâncărurile principale trebuie să fie echilibrate cu proteine, legume verzi și porțiuni mici de carbohidrați complecși (paste integrale, fidea, pâine). Gândiți-vă la dieta mediteraneană clasică. Porția de proteine trebuie să aibă dimensiunea palmei tale.

3. Consumați grăsimi sănătoase în fiecare zi - pește uleios, avocado, ulei de măsline, nuci, semințe. Evitați zahărul, dacă este posibil.

4. Gustări, proteine: puțin iaurt cu fructe, o mână de nuci. Trebuie să aveți întotdeauna o mică cantitate de proteine alături de fructe.

5. Hidratați-vă, pe tot parcursul zilei. Adăugarea unor semințe de chia în sticla de apă vă poate face să vă simțiți mai plini.

6. Includeți exercițiile fizice în viața de zi cu zi. O plimbare alertă de o oră este grozavă! Sesiunile de gimnastică sunt bune, dar nu exagerați pentru că veți aduce o doză de stres asupra organismului. Yoga este bună pentru minye (alegeți o clasă blândă cum ar fi hatha sau yin).

7. Învățați tehnicile de gestionare a stresului. O simplă practică de meditație (încercați aplicații cum ar fi Buddhify) vă poate ajuta. De asemenea, practică respirația abdominală. Aceasta acționează asupra sistemului nervos.

8. Dormiți bine pentru a echilibra hormonii și pentru a reduce nivelul de stres.

9. Evitați alcoolul. Nu numai că îți aduce calorii în plus, dar  stresează ficatul și îți dă peste cap somnul. 

10. Evitați postul, deoarece poate accentua metabolismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel