Dieta postului intermitent. Slăbire fără efort
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
sursă: rd.com
sursă: rd.com
Dieta postului intermitent stabilește un cilcu între perioadele în care vă alimentați și cele în care vă abțineți de la mâncare.

În loc să restrângeți alimentele pe care le consumați, dieta controlează când le mâncați. Astfel, poate fi văzută ca pe un model de alimentație mai mult decât ca o dietă.

Tipuri de dietă a postului intermintent:


Metoda 16/8: implică omiterea micului dejun și limitarea perioadei în care să vă alimentați zilnic la opt ore. Ulterior trebuie să nu mai mâncați pentru în următoarele 16 ore ale zilei.

Metoda "mânca-oprește-te-mănâncă": implică pauze de alimentație de 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână în zile non-consecutive.

Metoda 5: 2: În două zile non-consecutive ale săptămânii, vă limitați aportul la 500-600 de calorii. Nu restricționați consumul în cele cinci zile rămase.

Metoda luptătorului. Consumați cantități mici de fructe și legume crude în timpul zilei și o masă importantă seara târziu.

Cum funcționează: Dieta postului intermitent este utilizat frecvent pentru pierderea în greutate, deoarece duce la o limitare relativ ușoară a caloriilor.

Pierderea în greutate: Postul intermitent este în general foarte reușit pentru pierderea în greutate. S-a dovedit că provoacă o scădere în greutate de 3-8% pe o perioadă cuprinsă între 3 și 24 săptămâni, ceea ce este mult în comparație cu cele mai multe diete.

Alte beneficii: Postul intermitent poate reduce markerii inflamației, nivelurile de colesterol, trigliceridele din sânge și nivelul de zahăr din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel